Colemêrg tüm oyunlarını bozar

  • İkinci kayyum gaspına karşı seçimleri rekor oyla kazanacaklarını vurgulayan DEM Parti Colemêrg adayları, “Colemêrg, AKP’nin tüm oyunlarını boşa çıkaracaktır” dedi.

AKP, binlerce “seçmen” taşımasına rağmen 2019'da kazanamadığı Colemêrg Belediyesi’ne 18 Ekim 2019'da ikinci kez kayyum atadı. DEM Parti, bu kez yüzde 80 oy hedefiyle hazırlanıyor. Halk oylamasıyla Viyan Tekçi ve Mehmet Sıddık’ı eşbaşkan adayı olarak belirleyen DEM Parti, yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyor. MA'dan Mazlum Engindeniz'e konuşan DEM Parti Eşbaşkan adaylarından Viyan Tekçe, kayyum yönetimi nedeniyle halkın çöp, su, yol ve benzeri birçok sorunlarla karşı karşıya kaldığını, muhatap bulamadığı için mağduriyet içinde olduğunu söyledi. Tekçe, belediyeye geçtiklerinde öncelikle yaşamsal sorunlara çözüm olacaklarını belirterek, “Şeffaf ve adil bir anlayışla hizmet edeceğiz” dedi.

Kayyum atamalarıyla kentteki kadın, gençlik ve kültür kurumlarına saldırı olduğunu hatırlatan Tekçe, ilk icraatlarının kapatılan Binevş Kadın Dayanışma ve Feqiyê Teyran Kültür Sanat Merkezi’ni yeniden aktifleştirmek olacağını söyledi. Tekçe, “Kurumlarımızı yeniden işlenir hale getirip en iyi şekilde halkın yararına sunacağız. Kadınların istihdamı için sadece kadınların çalıştığı işletmeler oluşturacağız. Temel hedef ve projelerimiz gençler ve kadınlar üzerine geliştirici çalışmalar olacaktır” diye konuştu.  

Devlet ve paranın gücü işlemez

AKP adayının devlet kurumlarını kullanarak, para dağıtarak halk iradesini satın alamayacağını vurgulayan Tekçe, “Colemêrg halkı politik ve irade sahibi bir halktır. Halkımız en zor zamanlarında bile iradesini en net şekilde beyan etmiştir. Halkımız her zamanki gibi sandıklara giderek, gereken kişilere gerekli cevabı verecektir” dedi.

HEP’ten bugün 33 yıl

Eşbaşkan adayı Mehmet Sıddık Akış, 1970'te Colemêrg’in Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Marûfan köyünde dünyaya geldi. Akış, 1992'de Halkın Emek Partisi (HEP) Colemêrg İl yönetiminde yer aldı. Halkın Demokrasi Partisi’nde de (HADEP) yöneticilik yaptı. Barış ve Demokrasi Partisi’nde (BDP) hem il başkanlığı hem de il eşbaşkanlığı, Demokratik Bölgeler Partisi’de (DBP) ise Colemêrg İl Genel Meclis üyesi görevinde bulundu. Akış, 33 yıllık mücadelesi boyunca defalarca gözaltına alınıp tutuklandı ve toplam 8 yıl boyunca cezaevinde kaldı. 

Meclisler ve referandum

Halk oylamasıyla seçilerek bu göreve layık görülmesinin ağır bir yük ve sorumluluk olduğunu belirten Akış, "Halkımıza sözümüz; bu ağır yükü layıkıyla yerine getireceğiz” dedi. Göreve geldikten sonra halkın sorunlarını çözeceklerini dile getiren Akış, gençler öncülüğünde mahalle meclisleri kuracaklarını söyledi. Akış, “İlk faaliyetler mahallelerde gençlik, kadın ve halk meclisleri oluşturmak olacak. Kurulan mahalle ve kent meclisleriyle plan ve projelerin kararlarını referandum yoluyla halkın oylamasına sunacağız. Halkımız için en temel ihtiyaç olan ne varsa faaliyete geçireceğiz. Kapatılan tüm gençlik, kültür, sanat, dil ve kadın kurumlarımızı tekrar faaliyete geçirerek, demokratik ve halkçı bir belediye inşa edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Halk elinin tersiyle itiyor

Halkın AKP’nin oyunlarına sandıklara cevap vereceğini söyleyen Akış, “Colemêrg halkını oyunlarla kandıramazlar. Colemêrg halkı tarihi ve kültürüyle politikleşmiş bir halktır. Kayyum da şu anki AKP adayı gibi paralar dağıttı, devletin tüm olanaklarını kullandı ama sonuç olarak Colemêrg halkı tüm bu olanakları elinin tersiyle iterek, iradesine sahip çıktı. Halkımız, kayyumu da partisini de çok iyi biliyor” dedi.

Belediye gaspıyla yetinmediler

Kayyımların kentin su sorununu dahi çözmediğini ifade eden Akış, şunları paylaştı: “Şu an Colemêrg’te 1999'da Hüseyin Yavuz ve 2009'da Fadıl Bedirhanoğlu tarafından getirilen su şebekesi kullanılıyor. Kayyumlar su şebekelerine tek bir damla su bile ilave etmedi. Kayyumlar, halkın iradesini gasp etmekle yetinemedi, adeta tarihini, kültürünü, dilini, sanatını ve kentin tamamını gasp etti. Halkımız iyi bilsin ki; gasp edilen her şeyi geri alacağız ve halkımızın hizmetine sunacağız.”

Hemen çalışmalara başlanacak

Su sorununun çözüme kavuşması için gerekli çalışmaları belediyeye gider gitmez başlatacaklarını kaydeden Akış, şöyle konuştu: "Kent genelinde 7-8 kadın taziye evleri kuracağız. Kentte bulunan çevre yolu üzerine yaşam alanlarının yoğun olduğu bölgelerde alt veya üst geçitler yapacağız. Çocuklar ve aileleri için yeşil alanları arttıracağız. Yeşil alanları çoğaltacağız. Halkımıza her konuda açık olacağız. Herkesin gönlü rahat olsun, şeffaf ve demokratik bir anlayışla kentimizi yöneteceğiz. Halkımızın istek ve taleplerini esas alarak, kent adına bir ihtiyaç olan bir projeyi halkın oylamasına sunarak hayata geçireceğiz.” COLEMÊRG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.