CPT Başkanı’na mektup

Yurt Dışı Haberleri —

Cenevre

Cenevre

  • Avrupa'da “Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa siyasi çözüm” hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit, işkence ve soykırım sistemine karşı tepkiler yükseliyor.

 

Dr. Beppe Savary

İsviçre’de aralarında ulusal ve kanton konsey üyeleri, belediye meclis üyeleri, parti ve kurum temsilcileri, farklı meslek gruplarından isimlerin olduğu “Abdullah Öcalan’a Özgürlük” komitesi üye ve destekçisi 26 kişi, İmralı tecridine dikkat çekmek ve CPT’nin sorumluluklarını hatırlatmak amacıyla CPT Başkanı Dr. Alan Mitchell’e mektup gönderdi. Konuyla ilgili açıklama yapan İsviçre Sosyalist Parti Bellinzona Kanton Milletvekili Dr. Beppe Savary, Kürt sorununun çözümünün kilit isminin Abdullah Öcalan olduğunu söyledi. CPT’nin derhal İmralı adasına gitmesi gerektiğini ifade eden Savary, “Şu an İsviçre Parlamentosu’ndayız. 26 arkadaşımızla birlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için CPT’ye mektup göndereceğiz. Biz Kürt halkının dostları olarak inanıyoruz ki, Abdullah Öcalan özgürleştiği zaman Kürt sorunu çözüme kavuşacaktır” dedi.

 

* * *

BM’ye siyah çelenk bırakıldı

Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü talebiyle 25 Ocak 2021'den bu yana İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) önündeki nöbet eylemi yapılıyor. Eylemi bu hafta İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) ile İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) üyeleri devraldı. CDK-S ve YJK-S adına bir heyet tarafından hazırlanan siyah çelenk BM binası önüne bırakıldı. CDK-S Eşbaşkanı Selma Sürer, “Bugün buraya siyah çelenk bırakarak devlet ve kurumlara milyonların talebini görmezden gelmelerini kınadığımızı söylemek istedik'' dedi.

 

* * *

Af Örgütü harekete geçmeli

Öcalan’a yönelik tecride sessizliğini protesto için Londra Af Örgütü binası önünde protesto eylemi gerçekleştirildi. Eylemde sık sık, “Free free Öcalan”, “Dün Mandela bugün Öcalan”, “Yaşasın Kurdistan, yaşasın Öcalan”, “Kahrolsun TC faşizmi” şeklinde sloganlar atılırken, Abdullah Öcalan’ın flamaları ve mutlak tecridi protesto eden pankartlar taşındı. Af Örgütü’nden tecride karşı CPT ve Türk devleti nezdinde girişimlerde bulunması istendi.

 

* * * 

İki merkezde eylem

Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösü ile Almanya’nın Saarbrücken kentinde Türk devletinin Başûrê Kurdistan’da kimyasal saldırıları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit protesto edildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.