‘Daha da güçleneceğiz’

Kadın Haberleri —

Bremen / Foto: Erdal Baz

Bremen / Foto: Erdal Baz

  • Bremen’de Nagihan Akarsel için yapılan eylemde konuşan Sevê Kadın Meclisi Sözcüsü Münevver Azizoğlu Bazan,“Bu suikast bizi zayıflatmayacak daha da güçlendirecek” dedi.

ERDAL BAZ / BREMEN

Kürt kadınları Avrupa’nın her yerinde sokakları doldurmaya devam ediyor. İran’da Jîna Amînî’nin katledilmesinden sonra başlayan isyana destek için ilk günden bu yana alanlarda olan Kürt kadınları, Başûrê (Güney) Kurdistan’ın Silêmanî kentinde suikastle katledilen Jineolojî Araştırma Merkez Üyesi, Jineolojî Dergi Editörü ve aynı zamanda gazeteci olan Nagihan Akarsel için sokaklardaydı. 

Almanya’nın Bremen kentinde TJK-E’nin çağrısıyla Sevê Kadın Meclisi öncülüğünde protesto eylemi düzenleyen kadınlar, Bremen eski parlemento binası önünde bir araya geldi. Nagihan Akarsel ve Jîna Amînî’nin fotoğrafları taşıyan eylemciler, “Jin jiyan azadî” sloganları atarak öfkelerini dile getirdi.

Münevver Azizoğlu Bazan

Katliamlara karşı daha güçlü olacağız

Mumlar ve yere serilen egallerin üzerine serilen Nagihan Akarsel ve Jîna Amînî posterleriyle beraber oturma eylemine geçen kadınlar, “Frau Leben Freiheit” sloganları attı. Kitle adına konuşan Sevê Kadın Meclisi Sözcüsü Münevver Azizoğlu Bazan, Nagihan Akarsel’i anlattı. Bazan konuşmasında; “Bu suikast bizi zayıflatmayacak daha da güçlendirecek. Nagihan’ın yoldaşları olarak bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz” dedi.

Xezal Yalçın

Önder Apo’nun açtığı yolda yürüyeceğiz

Gazetemize konuşan Bremen Meclisi Eş Başkanı Xezal Yalçın, Kürt kadınlarına bu suikastle mesaj verildiğini söyleyerek, “Daha önce Sakine’ler şahsında verilen bu mesaj yineleniyor. Ama biz de burdan mesajımızı Kürt kadınları olarak yeniden veriyoruz. Asla baş eğmeyeceğiz, Önder Apo’nun açtığı bu yolda yürüyeceğiz” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.