DAİŞ Xaneqîn’e saldırdı

  • DAİŞ çeteleri Diyala’nın Xaneqîn ilçesine bağlı Ali Sebahi köyüne saldırdısı sonucu 6 kişi yaralandı, iki ev ve üç araç da ateşe verildi.

 

Edinilen bilgiye göre saldırı 20 Nisan gecesi gerçekleşirken, bölgede güvenlik güçlerinin olmamasından dolayı köy halkı saldırıya karşılık verdi. Saldırıda yaralanan iki kişinin durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Irak ordusu geri çekildi

KirkukNow’a konuşan Ali Sebahi Köyü Muhtarı Cerad Ali, “Dün gece 5-6 DAİŞ’li köyümüze saldırdı, iki oğlumun hafif yaralanmasının yanı sıra maddi zarara uğradık. Saldırıya sadece biz ve köylüler karşılık verdik. Desteğe gelen Irak askeri yolda yere döşenen mayının patlaması sonucu gelemediler. Böylelikle Irak ordusu konvoyu geri çekildi ve sabaha kadar köye herhangi bir destek gönderilmedi” diye konuştu.

Celawla Hastanesi verilerine göre, saldırılarda ikisi sivil, dört asker yaralandı. İki yaralının durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Saldırı, Irak güçlerinin Celawla ve Xaneqîn’de yaklaşık altı haftadan sonra geldi.

Bağdat ve Hewler arasındaki tartışmalı bölgeler krizi devam ederken, DAİŞ saldırılarının artmasının ardından da Irak güçleri ve sivillerden onlarca can kaybı yaşandı. Köylülerin birçoğu evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Son birkaç aydır DAİŞ çeteleri, Bağdat-Hewler arasında yaşanan kriz nedeniyle bölgede yaşanan güvenlik boşluğundan yaralanarak, saldırılarda bulunuyor.  XANEQÎN

 

Süleymaniye’de DAİŞ’e operasyon

Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentine bağlı Germiyan, Çemçemal, Seyid Sadık ve Pişder ilçelerinde DAİŞ’in hücre yapılanmasına operasyon düzenlendi. Operasyonda, saldırı hazırlığında olan 22 DAİŞ’li gözaltına alındı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.