DAİŞ’li 146 kadın ve çocuk Tacikistan’a teslim edildi

Kadın Haberleri —

Hol Kampı

Hol Kampı

  • Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi, DAİŞ çetelerinin ailelerinden 40 kadın ve 104 çocuğu resmi bir anlaşmayla Tacikistan’a teslim etti.

Tacikistan’ın Kuveyt Büyükelçisi Zabidullah Zabidov başkalığındaki bir heyet, Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi’ni ziyaret etti. Heyeti, Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi Eşbaşkan Yardımcısı Fener El-Giêt ile Kuzey-Doğu Suriye Dış İlişkiler Dairesi Yürütme Komitesi üyesi Xalid Îbrahîm kabul etti.

Yapılan görüşmeler ve varılan resim anlaşmalar sonrasında  Roj ve Hol kamplarında kalan Tacikistanlı DAİŞ’li ailelerinden 42 kadın ve 104 çocuk heyete teslim etti. 

Konuya ilişkin yapılan basın toplantısında görüşmelerin yeni olmadığı belirtildi. Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi Eşbaşkan Yardımcısı Fener El-Giêt, yapılan görüşmeler sonucunda heyetin DAİŞ’li kadın ve çocukları ülkelerine iade etmeyi kabul ettiğini belirti.

Tacikistan’ın Kuveyt Büyükelçisi Zabidullah Zabidov ise, DAİŞ çetesi ailelerin ülkelerine iade edilmesine yardımlarından dolayı Özerk Yönetime teşekkür etti. 

ANHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.