Darp edilenlere soruşturma

Adana'da polisler tarafından darp edilen siyasetçiler

Adana'da polisler tarafından darp edilen siyasetçiler

  • Adana'da polisler tarafından darp edilen siyasetçiler hakkında "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Adana'da polisler tarafından darp edilen siyasetçiler hakkında "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlamasıyla soruşturma açıldı.  

HDP Adana İl Örgütü ve Birleşik Mücadele Güçleri, Kuzey-Doğu Suriye kentlerine dönük hava saldırılarına karşı 21 Kasım 2022'de protesto eylemi gerçekleştirdi. Eyleme saldıran polisler, aralarında HDP İl Eşbaşkanlarının da olduğu çok sayıda kişiyi çeşitli yerlerinden yaraladı. Evrensel Gazetesi muhabiri Volkan Pekal da polislerce darp edildi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, polislerin şikayeti üzerine "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlamasıyla darp edilenlerin de aralarında olduğu 44 kişi hakkında soruşturma başlattı.  

Hakkında soruşturma başlatıldıktan sonra ifadeye çağrılan HDP Adana İl Örgütü yöneticilerinden Zeki Sekin, parti binasının bahçesinde beklerken polisin kendilerine saldırdığını, kendisinin de darp edildiğini aktardı. Sekin, saldırının kameralara da yansıdığını belirterek, kendisinin polisler hakkında şikayetçi olduğunu ifade etti. ADANA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.