Dayanışma ezgilerle büyüyor

Kadın Haberleri —

.

.

  • Rengin Kadın Korosu depremzedelerle dayanışma amacıyla İngiltere’nin başkenti Londra’da işlek caddelerde türküler söyleyerek bağış topluyor. 

DİREN DİCLE ERDEN / LONDRA

Rengin Kadın Korosu depremzedelerle dayanışma kapsamında Londra’nın işlek caddelerinde türküler söyleyerek dayanışma çağrısında bulunuyor. Koro, topladığı maddi yardımları depremzedelere ulaştırıyor. 

Londra’da depremin ardından Kürt, Alevi, sol ve devrimci kurum ve örgütlerin dayanışmasında kadınlar en ön saflarda yerini alıyor. Londra’da Demokratik Güç Birliği’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalara Rengin Kadın Korosu da bağış toplama çalışmaları ile katkıda bulunuyor. 

80 üyesiyle birlikte 

Göçmen İşçiler Kültür Derneği bünyesinde müzik çalışmalarını yürüten Rengin Kadın Korosu, depremin yaralarını sarmak için ellerindeki enstrümantaller ve dayanışma kutuları ile sokaklara çıkıyor. Londra’nın çeşitli bölgelerinde 80 üyesiyle sokaklara çıkan koro, hem bağış topluyor hem de halkı depremin nedenleri ve yardımların adil dağıtımı için neler yapılabileceği konusunda bilgilendiriyor.  

Dayanışma umudu tazeledi

Kuzey Londra’nın en işlek bölgelerinde bir araya gelerek, ezgilerini ve türkülerini seslendiren kadınlar, depremzedeler için nakdi destek topluyor. Etkinlik ile ilgili bilgi veren Koro Şefi Zuhal Yıldırım, acı yüklü bu dönemden dayanışmanın gücü ile çıkılacağını söyleyerek, “Hiçbirimizin bir şey yapmaya gücü ve takati yokken birkaç gündür birlikte örgütlemeye çalıştığımız dayanışma, ufak da olsa umudumuzu tazelemeye vesile oldu” dedi. Yıldırım, koro üyelerinden yakınlarını kaybedenlerin bu acı günlerinde bile bağış toplama etkinliklerine katılarak yardım çabası içinde olduklarını söyledi. 

Müzik derdimizi anlatmanın aracıdır

Koronun her hafta düzenli olarak yaptığı derslerini bir süreliğine Londra’nın farklı noktalarında gerçekleştireceğini söyleyen Yıldırım, tarih boyunca türkülerin üzüntü ve isyanı aktarmak için birer araç olduğunu ve dayanışmayı büyüttüğünü belirtti. Yıldırım, ‘Müzik yalnızca eğlence için yapılmaz. En önemli işlevi tarihsel bir bellek olmasıdır. Sokakta olacağız, depreme ve yaşattıklarına dikkat çekmek için türkü söyleyeceğiz, ‘Herkese yeter dünya, herkese yeter ekmek’ diyeceğiz. Hızır Paşalara teslim olmayacağımızı anlatacağız. Partizanların direnişinden bahsedeceğiz türkülerimizle” dedi. 

Dayanışmayla aşacağız

Sokak çalışmasının insanların dikkatini çekmek ve güvenini kazanmak konusunda önemli bir araç olduğunu ifade eden Yıldırım, kadınları dayanışmayı büyütmeye çağırarak sözlerini şöyle noktaladı: “Sokakta şarkı söylemek daha fazla kullanacağımız yöntemlerden olacak. Yaşasın kadın dayanışması. Şu karanlık günlerden dayanışmanın iyileştirici gücüyle çıkacağız.’’ 

Yıldırım, Rengin Kadın Korosu’nun dayanışmayı sürdüreceğini ve önümüzdeki günlerde Londra’nın işlek sokaklarında ve kalabalık etkinliklerin yapılacağı alanlarda türküleri ile dayanışma halinde olmaya devam edeceğini kaydetti. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.