Defend Kurdistan: Sessiz kalmayın

Dünya Haberleri —

Hewler/Barış Heyeti

Hewler/Barış Heyeti

  • Türkiye’nin saldırılarının hedefi olan Süleymaniye’de temaslarda bulunan Defend Kurdistan, uluslararası kamuoyuna “Bu saldırılara sessiz kalmayın” çağrısında bulundu. 

 

Güney Kürdistan’a giderek Türk devlet saldırılarına dikkat çekmek, kamuoyu oluşturmak ve temaslarda bulunmak üzere bulunan Defend Kurdistan, Süleymaniye’nin Şerbajer’in Gelale köyüne yönelik SİHA saldırısını kınadı ve uluslararası kamuoyuna sessiz kalınmaması çağrısı yaptı. Gelale köyüne yapılan saldırıya ilişkin, “Türkiye bu yolla Kürdistan topraklarını işgal etmek istiyor. ABD, Almanya ve NATO ülkeleri başta olmak üzere, Kürtlere ve azınlıklara karşı Türkiye’yi destekliyor” denildi. 

Uluslararası kamuoyunun saldırılara sessiz kalmaması çağrısı yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Avrupa’daki askeri teknolojileri kullanıp, bu saldırıları yapıyorlar. Bağdat, Federe Kürdistan Hükümetleri sessiz kalıyor. Avrupa’daki organizasyonlara şu çağrıyı yapıyoruz: Bu saldırılara sessiz kalmayın. Devletinizin Türkiye’ye silah satmasına izin vermeyin.”

Kürdistan Emekçiler Partisi ile görüşüldü

Öte yandan Defend Kurdistan (Kürdistan’ı Savun) İnisiyatifi, Qeredax bölgesindeki Rizgarî köyüne ziyarette bulunarak Kürdistan Emekçiler Partisi ile kendi merkezinde bir görüşme yaptı.

Uluslararası heyet, partinin yöneticileri ve üyeleri tarafından karşılandı. Görüşmede heyetin Güney Kürdistan’daki temaslarının amacı anlatılırken, temel amacın işgal saldırılarının önüne geçmek ve Kürtler arası birliğe katkıda bulunmak olduğu vurgulandı.

Kürdistan Emekçiler Partisi yöneticilerinden Newid Mihrawerd, heyetin çabalarını desteklediklerini belirterek, “Savaşın önüne geçmek için gösterilen her çaba bizim açımızdan kutsaldır. Amaçlarına ulaşmalarını umut ediyoruz” dedi.

Emekçiler Partisi’nden Rıza Kabe, Ortadoğu’da emperyalist-kapitalist sistemin halkları birbirine düşürdüğünü belirterek bunlara karşı ortak mücadelenin şart olduğunu ifade etti.

Emekçiler Partisi’nden İbrahim Ali Zade ise Türk devletinin işgal saldırılarının artık sınır tanımadığını belirterek, Türk devletinin bu saldırılarda yalnız olmadığını, ABD’nin hava sahasını açtığını, Irak ve diğer güçlerin sessiz kaldığını kaydetti. 

Mexmûr’a ziyarete engel

Defend Kurdistan heyetinden bir grup Mexmûr Mülteci Kampını ziyaret etmek istemesi Kerkük'te Irak güçlerince engellendi. Heyetin Mexmûr’a geçişine izin verilmedi.

SÜLEYMANİYE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.