DEM Parti Türkiye’nin başkentine talip

Ayşegül Doğan

Ayşegül Doğan

  • DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, aday çıkaracakları Türkiye’nin 7 ilini daha açıkladı; Ankara, Antalya, Bolu, Konya, Kocaeli, Kayseri ve Samsun.

DEM Parti, bu hafta sona 90 seçim bölgesinde sandık kuruyor ve yaklaşık 100 bin delege aday seçimi için oy kullanıyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere dair partinin genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi. Türkçe ve Kürtçe açıklama yapan Doğan, 13-14 Ocak'ta 90 seçim bölgesinde sandık kurulacağını ve yaklaşık 100 bin delegenin oy kullanacağını belirterek, partilerinin halk oylamasında ‘Kent Uzlaşısı’ modelini esas aldığını söyledi. "Partimizin adayını değil aslında, o ili, ilçeyi, beldeyi yönetecek adayı seçiyoruz. Alışılageldik siyasi partilerin dışında gördüğünüz gibi genel merkezimizin dolup taşmıyor. Yani genel merkezde bir aday pazarlığı olmuyor. Sokaklar, mahalleler, alanlar dolup taşıyor" diyen Doğan, 90 seçim bölgesinde toplamda 4 bin adayın yarışacağı bilgisini paylaştı. Doğan, ”Yalnızca bizim partimizin, bileşen partilerimizin üyeleri değil başından beri söylediğimiz gibi STK’ler, meslek örgütleri, partimizin eski yönetici ve çalışanları, dünden bugüne emek vermiş bizimle yürümüş, yol kat etmiş herkes, temsilcileri ve bizzat kendileri delege olarak oy kullanabilecek. Her delege, belediye başkan aday adayı, il genel meclisi aday adayı ve belediye meclis adayı olmak üzere üç oy kullanacak. Tüm adaylıklarda bir kadın ve bir erkeğe oy verilecek” diye konuştu.

5 bine yakın kişi çalışıyor

5 bine yakın parti çalışanı, milletvekili, danışman, PM ve MYK üyesinin sahada ön seçim boyunca çalışıyor olacağını kaydeden Doğan, bir kez daha tüm açıklığıyla şunu söyledi: “Sandıktan çıkan sonuç partimizin kabul edeceği, saygılı olacağı bir sonuçtur. Kimsenin bundan şüphesi olmasın.”

AKP-MHP iktidarının seçme kaydırma, taşıla hilelerinden örnekler veren Doğan, “Hile hurda oy taşıma, seçmen kaydırma, mükerrer oy kullanma ne yaparlarsa yapsınlar kazanacağız. Bu konuda kesin kararlıyız, hiç yolu yok. Kayyumların bileti kesildi. Bu konuda kesin kararlıyız” dedi.  

7 Türkiye ili daha

Türkiye kentlerinde ilk etapta aday gösterecekleri 27 ilçeyi daha önce açıkladıklarını hatırlatan Doğan, şöyle devam etti: “MYK’mizde tartışılarak, Merkezi Seçim Koordinasyonu’muz ve Yerel Yönetimler Komisyonumuz’un çalışmaları ve sunumları doğrultusunda ilerleyen bir çalışma, aşama aşama bu konuya ilişkin açıklamalar yapacağımız. Aday göstereceğimiz yer, aday göstermeyip güç birliği yapacağımızı daha önce de ifade etmiştik. Bu doğrultuda aday göstereceğimiz bazı yeni yerleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Ankara, Antalya, Bolu, Konya, Kocaeli, Kayseri ve Samsun. Toplum 7 ilde aday göstereceğiz. Aday göstereceğimiz yerlere ilişkin çalışmalar tamamlandıkça aşama aşama sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Gözünüz kulağınız bizde olmaya devam etsin." ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.