Deniz Poyraz adına spor turnuvası

Toplum/Yaşam Haberleri —

DENIZ POYRAZ TURNUVA

DENIZ POYRAZ TURNUVA

  • HDP İstanbul Gençlik Meclisi, Deniz Poyraz adına 10 Ağustos’ta “bağımlılığın ağlarını del” şiarıyla futbol turnuvası düzenliyor. Turnuvada kadın ve erkek takımlarının yanı sıra karma takımlarda olacak.

MAHİR DEMİR / İSTANBUL

 

HDP İstanbul Gençlik Meclisi, HDP İzmir il binasına yapılan saldırı sonucunda katledilen Deniz Poyraz adına 10 Ağustos’ta futbol turnuvası düzenliyor. “Bağımlılığın ağlarını del” şiarıyla düzenlenecek olan futbol turnuvasına gençlerin ilgisi yoğun. Futbol turnuvasında, erkek ve kadın takımların yanı sıra karma takımlar da yer alacak. HDP İstanbul Gençlik Meclisi üyeleri Livan Orman ve Evin Elitaş, "Düzenleyeceğimiz bu turnuva ile duyarlılık yaratmak istiyoruz" dedi. 

 

Gençler kapitalizmin hedefinde

HDP İstanbul Gençlik Meclisi üyesi Livan Orman, gençlerin sermayeye dayalı kapitalist bir zihniyet ile karşı karşıya olduklarını belirterek, bağımlılığa karşı mücadele etmenin önemine dikkati çekti. Orman, “Bu turnuvayla metropol kentlerinde yığın haline gelen bağımlı gençlerde duyarlılık yaratmayı amaçlıyoruz” diyerek, “Düşünen, sorgulayan, toplumsal sorunlara karşı değişimi ön gören ve bu doğrultuda çözüm üretmesi gereken gençler, bağımlılıkların ağına düşerek toplumda sorun haline geliyor” dedi. HDP Gençlik Meclisi olarak buna karşı mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Orman, bu temelde futbolu ve sporu gençlere sevdirmek gerektiğini belirtti.

 

HDP gençliği karanlığa karşı

Orman, topluma ve insanlığa sahip çıkmanın yolunun demokratik ve ahlaki politik toplum değerlerine sahip çıkan bir gençlik ile mümkün olacağını ifade ederek, “Turnuvalarımıza ilgi yoğun ve çalışmalarımızda sonuç alıyoruz. Bu çalışmanın içinde bağımlılıktan kurtularak HDP bünyesinde çalışmalarımıza dahil olan ve toplumsal sorunlara daha duyarlı hale gelen arkadaşlarımız da var. Gençler kurtulmak istiyorlar ancak toplum ve aileleri tarafından dışlanıyorlar. HDP Gençlik Meclisi olarak gençlerin, bu karanlıktan çıkmasını sağlıyoruz” diye konuştu.

 

Yetkililer çözüm olmuyor

HDP Gençlik Meclisi’nin son birkaç yıldır belli aralıklar ile turnuvalar düzenlediğini söyleyen HDP Gençlik Meclisi üyesi Evin Elitaş ise, futbol turnuvasını gençlerin beyinlerini uyuşturarak sömürmeye çalışan zihniyetlere karşı verilen mücadeleleri çerçevesinde düzenlediklerini ifade etti. Elitaş, “Bağımlı gençlerin yaşamdaki temel gündemi uyumuş bir beyinle gününü kurtarmak. Neredeyse her sokak başında gençlerimiz uyuşturucudan ölüyor. Ancak yetkililer buna bir çözüm üretmek yerine kendi haline bırakıyorlar” dedi. Elitaş, mahallelerde, iş yerlerinde, lise ve üniversitelerde gençlerin bulunduğu her yerde uyuşturucunun gün geçtikçe yayıldığına dikkat çekti.

 

Kadın da futbol oynayabilir

“Cinsiyetçi futbol algısını yıkmak için kadın arkadaşlarımızda turnuvaya dahil oldu” diyen Elitaş, “Kadının da futbol oynayabileceğini ve futbolun sadece erkeklerin yaptığı bir spor olmadığını göstereceğiz. Futbolu, cinsiyetçi, şiddet içeren değil saygı ve sevgi çerçevesinde kaynaştırıcı bir araç olarak ele alınabilir” diye konuştu.

 

Genç kadınlar fuhuş ve maddeye sürükleniyor

Genç kadınların özellikle madde bağımlığı ve fuhuşa sürüklendiğinin altını çizen Elitaş, “Bilinçlenen kadının toplumdaki değişim, dönüşümü yaratma konusunda güçlü bir potansiyeli var. Böyle bir kadın istemedikleri için kadınları özellikle uyuşturucu ve fuhuş tuzağına çekmek istiyorlar. Özellikle yoksul ailelerin genç kadınları üzerinde duruyorlar. Fakirlik, işsizlik ve sevgisizlik, kadına bakış açısı, kadını metalaştıran anlayış yaklaşım kadını bağımlığa ve fuhuşa sürüklüyor. Aileler zaman zaman gelip çocuklarının durumunu anlatarak bizlerden yardım talep ediyorlar” dedi. Elitaş, bu yaklaşımların aile yapısını parçalamaya yönelik yaklaşımlar olduğunu kaydetti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.