Depremzedeler için konser

Toplum/Yaşam Haberleri —

Depremzedeler için konser / Hamburg

Depremzedeler için konser / Hamburg

  • Almanya’nın Hamburg kentinde Cooltur tarafından depremzedelere destek için bir konser düzenlendi. Kürt kültürünün ve sanatının korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için düzenlenen konsere sanatçılar ücret talep etmeden katıldı.

M. ZAHİT EKİNCİ/HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde Cooltur tarafından depremzedelere destek için bir konser düzenlendi. Kürt kültürünün ve sanatının korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için düzenlenen konsere sanatçılar ücret talep etmeden katıldı. Harburg Friedrıch-Ebert Halle’de ki konserde Hamburg Rojbin Kadın Meclisi bileşenleri de evde hazırladıkları yemekler için stant açarak depremzedeler için bağış topladı.

Kürt yazarlar İlhan Akdeniz ve İlhan Akterde açtıkları stantta edebiyat severlerle bir araya gelerek kitaplarını imzaladı. Baran Bozyel, Bermal Çem, Umut Botan, Mizgin Kılıç, Sipan Xelat,  Bırdss Of Babylon(Babylon Gezginleri) ve Ferhat Emen’in sahne aldı. Konser öncesi sohbet ettigimiz sanatçılarda yaşanan acılara ilişkin duygularını paylaştı.

Misyonumuzu yerine getireceğiz

Baran Bozyel, depremler birlikte devletin olmadığını bir kez daha görüldüğünü belirterek, “Kürtlere ve bölgede yaşayanlara olan yaklaşımları gördük. Arama kurtarma çalışmaları engellenerek insanlar ölüme terk edildi. Bir sanatçı olarak Hüseyin’e su taşıyan karınca misali burdayım. Acı ve travmalar devam ediyor” diyerek sanatçılar olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Bermal Çem, acılı bir süreçten geçiliyor olsada dayanışma ve halkın fedakarlığıyla bu sürecin atlatılabileceğini vurgulayarak, “Halkın yardımı, devletsizde yaşayabileceğimizin bir kanıtı oldu. Bu dayanışma ile birçok insan ayakta kaldı. Toplumun siyasetçileri, aydınları ve sanatçıları olarak öncü misyonumuzu oynarsak bu acılı süreci atlatabiliriz” dedi.

Birds Of Babylon grubunun solisti Heja Türk, “Başta savaşlar olmak özere insanlara kötülük getiren tüm olaylara karşı sesimizi yükselteceğiz. Urfa’da yaşanan son sel felaketinde ne kadar yalnız oldugumuzu gördük” diye belirtti.

Çocuklar ve kadınlar için proje

Hamburg Cooltur temsilcisi Adalet Amed, depremin ilk gününden itibaren stantlar açarak topladıkları yardımların bir kısmını Heyva Sor’a ve yardıma ihtiyacı olanlara aktardıklarını belirterek, “Adıyaman’a su, kuru gıda ve hijyen maddelerinden oluşan bir kamyon dolusu malzeme gönderdik. Deprem sonrası anne ve babasını yitirmiş çocuklara ve kadınlara ilişkin projeleri hayata geçireceğiz. HDP tarafından başlatılan Evim Evindir kampanyası çerçevesinde çalışma yürüteceğiz” dedi.

Okyanusta bir damla olacağız

Umut Botan, “Hamburg’da yaşayan Kürt sanatçıları olarak   bu okyanusta bir damla su olmak istiyoruz” diyerek halka karşı her türlü görev ve sorumluluklarını yerine getireceklerini söyledi.

Mizgin Kılıç, “Felaket ne kadar büyükse dayanışmamızda o kadar büyük olmalı. Bu halkın hem bir evladı, bir sanatçısı olarak yapılacak tüm etkinliklerde yer alacağım” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.