Dêrazor’da DAİŞ tehdidi büyüyor

Dünya Haberleri —

DAİŞ / foto:AFP

DAİŞ / foto:AFP

  • DAİŞ, Dêrazor’da saldırılarına hız verdi. Ağustos’un ilk haftasında en az 7 saldırı gerçekleştirdi. Saldırılarda 2 QSD savaşçısı, bir iç güvenlik üyesi şehit oldu.

HTŞ’nin iktidara gelmesiyle Dêrazor’da Demokratik Suriye Güçleri’ne (QSD)n yönelik saldırılarını arttıran DAİŞ, 2025 yılının Ağustos ayının ilk haftasında Dêrazor’da en az 7 saldırı düzenledi. Saldırılarda siviller, araçlar, QSD kontrol noktaları ve İç Güvenlik Güçleri hedef alındı.

1 Ağustos’ta Dêrazor’un doğusundaki Hewayîc Ziban beldesinde bulunan İç Güvenlik Güçleri kontrol noktasına ateş açtı. Saldırıda can kaybı yaşanmadı.

2 Ağustos’ta Dêrazor’un doğusundaki Hecîn bölgesine bağlı Şiefa beldesinde Salih el-Nuhir adlı okul müdürünü katletti.

3 Ağustos’ta Dirinc beldesindeki bir güvenlik kontrol noktasına yönelik saldırıda bir sivil hayatını kaybetti.

5 Ağustos’ta Ebriha beldesinde İç Güvenlik Güçlerine ait bir aracı hedef aldı. Saldırıda beş güvenlik üyesi yaralandı.

6 Ağustos’ta Diban beldesindeki bir güvenlik merkezine yapılan saldırıda İç Güvenlik Güçleri'nden bir üye yaralandı. Aynı gün, Bisra ile Sihêl beldeleri arasındaki Etal kavşağındaki bir kontrol noktasına saldırı düzenlendi. İç Güvenlik Güçleri saldırıya anında karşılık vererek saldırganları geri püskürttü.

Dêrazor’un güneybatısındaki Cinêni beldesinde QSD savaşçılarının aracına yönelik bir saldırı düzenledi. QSD aynı gün Hecîn’e bağlı Behra beldesinde motosikletli DAİŞ çetelerinin saldırısı sonucu 2 savaşçısının şehit düştüğünü duyurdu.

ANHA’nın verilerine göre, DAİŞ 2025 yılı başından bu yana Dêrazor’da 123 saldırı gerçekleştirdi. Saldırılar sonucunda QSD’nin 29 savaşçısı ve 10 sivil şehit oldu, onlarca kişi ise yaralandı. DÊRAZOR

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2025 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.