Devlet herkesin yuvasını bozdu

Kadın Haberleri —

.

.

  • Türk devletinin işgal saldırılarına tepki gösteren Barış Annesi Medine Kaymaz, “Devletin yüreği askerlere yanmıyor. Bizim çocuklarımız için zaten düşman diyorlar. Yaptıkları zulümdür” diyerek, uğradığı bunca zulme rağmen, sağ olduğu sürece barış istemeye devam edeceğini söyledi. 

HABER MERKEZİ

Medine Kaymaz, 90’lı yıllarda Türk devletinin koruculuk baskısıyla karşı karşıya kaldığı ve evleri yakıldığı için başka kentlere göç eden onbinlerce kişiden biri. Ailesiyle birlikte yaşadığı Mêrdîn’den İzmir’e göç eden Medine Kaymaz’ın bir oğlu 26 yıldır cezaevinde, bir kızı ise 21 yıl önce gerillaya katıldı. Kaymaz, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın uluslararası komplo ile Türkiye’ye getirilişinden bu yana Barış Annesi olarak sürdürüyor. 

Devlet herkesin yuvasını bozdu

Jinnews’e konuşan Medine Kaymaz, “Devlet çocuklarımızı ya hapse attı ya da çocuklarımız dağa gitti. Devlet herkesin yuvasını bozdu. Biz anneyiz, kimse zarar görsün istemiyoruz. Biz zulüm bitsin diye mücadele ediyoruz ama devlet Barış Anneleri’ni dinlemiyor. Bu savaşın, sorunların sorumlusu devlettir” dedi.  

Devletin yüreği askerine de yanmıyor

Yaşamını yitiren gençlerin devletin umurunda olmadığını kaydeden Kaymaz, “Onun, askerleri çocuklarımızın üstüne gönderip öldürmeye hakkı yoktur. Askerlere de yazık, onların da annesi babası var. Devletin yüreği askerlere yanmıyor. Bizim çocuklarımız için zaten düşman diyorlar. Bu yaptıkları zulümdür, adaletsizliktir, vicdansızlıktır” diyerek, sağ olduğu sürece barış istemeye devam edeceğini kaydetti.

Herkes için barış

Mêrdîn’deki köyünde mezarların bile yakıldığını anımsatan Kaymaz, gördükleri zulümden dolayı İzmir’e göç ettiklerini, ancak aynı baskıların burada da devam ettiğini söyledi.

Barış Annesi, şöyle devam etti: “Teröristleri koruyorlar deyip köylerimizi yaktılar. Terörist kimdir? Zulüm yapan, katliam yapan, operasyon yapanlar teröristtir. Biz, para verip değiştirecekleri Kürtlerden değiliz. Değişmeyiz biz. Sadece Kürtler için değil, bu zulüm, zorbalık, tüm insanlığın üzerinden kalksın diye mücadele ediyoruz. Barışı herkes için istiyoruz.” 
 
4 kez gözaltına alındı

Devletin, Barış Anneleri’ni baskı ve gözaltılarla mücadeleden vazgeçirmeye çalıştığını dile getiren Kaymaz, bu baskılardan birinin de sürekli çocuklarının nerede olduğuna dair sorular sormak için karakola çağrılması olduğunu söyledi. Kaymaz, “Ben bu devletten hiçbir şey anlamıyorum. Beni 4 defa gözaltına aldılar. 3-4 gün gözaltında kaldım. Bu yaşta taktıkları kelepçeden dolayı bileklerim ağrıyor. Barış Anneleri’ne hiçbir zaman saygılı davranmıyorlar. Kapıma her gün kağıt geliyor, çocuklarımı sormak için karakola çağırıyorlar. Çocuklarım, kendi iradeleriyle gitti, ben göndermedim. Oğlum cezaevinde tek kalıyor. Geçici olarak yanına birini getiriyorlar. Sonra tekrar götürüyorlar. Bize insan gözüyle bakmıyorlar” diye konuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.