Die Linke oylarınıza talip

Yurt Dışı Haberleri —

Emine Pektaş ve Helge Fitz

Emine Pektaş ve Helge Fitz

  • Hessen eyaletinde pazar günü yapılacak seçimler için sayılı günler kaldı. Kürtleri ve ezilenleri temsil etmek iddiası ile yola çıkan Emine Pektaş ve Helge Fitz Die Linke’den aday. 

Almanya’da Hessen eyaletinde 8 Ekim'de 21. eyalet parlamentosu seçimleri yapılacak. Seçimlerde 856 aday yarışıyor. Eyalet parlamentosunda temsil edilen partiler 206'sı kadın olmak üzere toplam 515 aday gösterdi. Kadınların oranı en yüksek Yeşiller arasında yer alırken, onu SPD, Die Linke ve CDU izliyor. Die Linke’den(Sol Parti) aday olan Emine Pektaş ve Helge Fitz, demokratik ve adil bir yaşam için Die Linke’ye oy verilmesini istedi. 

Faşist yükselişe karşı 
Malatya Kürecikli Emine Pektaş, 1976 yılından beri Almanya’da yaşıyor. Darmstadt’ta 1980’lerin başında kurulan Alman Kürt dostluk derneği kurucularından. 2008’den Kürt Kültür Meclisinde çalışmalarda olan Pektaş, şu anda Nujîn Kadın Meclisi sözcüsü. 2006 yılından itibaren Sol Parti içerisinde ve Hanau belediye meclis üyesi olan Pektaş, Hessen eyaletinde Die Linke’den Main Kinzig 2.(Hanau ve çevresi) bölgeden milletvekili adayı. 
Die Linke’nin demokrasi mücadelesinde ırkçılığa, ayrımcılığa, eşitsizliğe karşı safta olduğunu söyleyen Pektaş, “Almanya’da faşizmin yükseliyor bu yüzden Kürtler ve tüm göçmenler Die Linke’ye oy vermeli” dedi. 

Kürtlerin sesi olmak için adayım
Son dönemler özellikle Kürt geçlerinin Almanya’ya geldiklerini, kendisinin de danışmanlık yaptığını söyleyen Pektaş, “Kürtleri mecliste temsil etmek ve sorunlarını anlatabilmek ve sesleri olmak için adayım. Kadınlar, çocuklar, gençler ve  toplumum bütün kesiminin sesi sözü olmak, ekolojik yaşam ve sosyal adalet için oylarınıza talibim” diye belirtti.

PKK yasağının kalkması için 
Almanya’da 30 yıldır devam eden PKK yasağı nedeni ile Kürtlerin kriminalize edildiğini söyleyen Pektaş, “Kürt dernekleri ve çalışanlarının evleri polis tarafından basılıyor. Kurdistan’da kimyasal silahlar kullanılarak insanlık suçu işleniyor. Savaş hukukuna aykırı olan bu duruma karşı verilen dosyalara rağmen Almanya sessiz kalıyor. Tüm bunların takipçisi olmak ve PKK yasağının bir an önce ortadan kalkması için parlementoda mücadele edeceğim” dedi.

Doğru adres Die Linke
Die Linke yönetimi ve disiplin kurulunda yer alan Helge Fitz, Mainz Kinzig 3. bölgeden aday. İşçi bir aileden geldiğini söyleyen Fitz, “2008’den beri Die Linke içinde aktif siyaset yapıyorum. Die Linke haksızlığa, ayrımcılığa uğrayan, daha iyi bir sağlık sistemi, iyi iş koşullarının yaratılmasını isteyen herkes için en adil parti” dedi.
Parlamentoda demokratik bir yaşam için çalışacağını söyleyen Fitz, “Ekonomik zorluklar, sağlık sorunları yaşayanların, yaşlarının ilerlemiş olmasından kaynaklı, emekli olan, kötü evlerde yaşamak zorunda bırakılanların, yanındayım. Sorunlarının çözümü için en iyi adres Die Linke. Demokrasiden yana olan AFD’nin yabancı düşmanlığına karşı olan herkes mutlaka oyunu kullanmalı” çağrısı yaptı. FRANKFURT

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.