Dihok’taki kamplarda su kıtlığı

Toplum/Yaşam Haberleri —

Su kıtlığı/Dihok

Su kıtlığı/Dihok

  • Dihok’taki kamplarda yaşayan göçmenler, artan sıcaklıklar nedeniyle içme suyu sıkıntısı çekiyor.  Kirkuknow’un haberine göre UNICEF'in yaklaşık 20 gün önce ekiplerin kamplardan çekmesinden sonra mültecilerin kaldığı Duhok'taki üç kampta su krizi arttı.

Mamilyan Kampında yaşayan Raid Falih, “Bir yıldır su kıtlığı çekiyoruz, ancak UNICEF geri çekildikten sonra sorun daha da kötüleşti. Eğer örgüt daha önce kırık su borularını onarmış veya kamp sakinlerinin temiz suya erişimini engelleyen diğer sorunları çözseydi şu anda bu sorunu yaşamamış olacaktık” dedi.

Şu anda Mamılyan Kampında 860'tan fazla kişiden oluşan 170 aile yaşıyor.

Kürdistan Bölgesi’nin Dihok Göç ve Göçmenler ve Kriz Müdahale Dairesi Başkanı Deyan Cafer ise “Su kıtlığı sorunu, Mamılyan Kampına ek olarak birinci ve ikinci Dubiz mülteci kamplarında da var. Bu sorun, su dağıtım konularını denetleyen UNICEF'in çekilmesinden sonra ortaya çıktı” diye konuştu.

Dihok'taki Dumiz Kampında 41 binden fazla kişi barınıyor.

Üç kuyu var ama su yok

Şengal’de yerinden edilenlerden ve yaklaşık sekiz yıldır Bacid Kendala Kampında yaşayan Dawud Ahmed, su kıtlığının kampı vurduğunu söyledi.

Ahmed, “Yeterli miktarları alamıyoruz. Kampta üç adet artezyen kuyusu olmasına rağmen zaman zaman arızalı su pompaları veya hasarlı borular gibi sorunlarla karşılaşıyoruz” diye konuştu.

DIHOK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.