Dilara katledilirken polisler ‘saklanmış!’

Kadın Haberleri —

Dilara Yıldız

Dilara Yıldız

  • Uzman çavuş Oktay Dönmez tarafından katledilen avukat Dilara Yıldız’ın kardeşi Merve Yıldız olay esnasında polislerin saklandığını aktardı. Ablasına 5 kurşun sıkıldığın belirten Merve, Dönmez’e en ağır cezanın verilmesini istedi.

MARTA SÖMEK / JINNEWS

İstanbul Tuzla’da 10 Ocak günü uzman çavuş Oktay Dönmez tarafından katledilen avukat Dilara Yıldız’ın katledilirken olay yerinde bulunan polislerin saklandığı ortaya çıktı.

Dilara’nın kardeşi Merve Yıldız, ablasının katledilmesiyle ilgili yaşanan ihmallere ilişkin konuştu. 

‘O süreçte askerdi’

Dilara’nın, fail Oktay Dönmez ile bir internet sitesinde tanıştıklarını söyleyen Merve, tüm süreçte ablasının yanında ve yaşadıklarına tanık olduğunu dile getirdi. Dilara’nın fail ile 2021 yılının bahar aylarında tanıştığını belirten Merve, “O süreçte askerdi, Irak’tan fotoğraflar atıyordu ablama, elleri yaralı ve şişti. Asker olduğu için telefonda konuşuyorlardı, geç buluştular, Ağustos ayında görüşebildiler” diye belirtti.

‘Bambaşka bir insan ortaya çıktı’

“Ablam tertemiz kalpli bir insandı” diyen Merve, Dilara’nın daha sonra fail Oktay Dönmez ile sözlendiğini paylaştı. Merve, Dilara’nın fail ile sözlendikten sonra yaşadıklarını şu cümlelerle anlattı: “Sözlendikten sonra bambaşka bir insan ortaya çıktı, çok farklı bir insana dönüştü. Meğer ailesinin ve kendisinin de içerisinde olduğu kötü işler varmış. Ablam bunları öğrendi, sözlendikten iki hafta sonra, ‘Ben böyle bir insanla birlikte olmam’ diyerek bıraktı onu ama o bırakmadı.”

6 kez şikayet etmiş

Merve, Dilara’nın görüşmek istememesine rağmen fail Oktay Dönmez’ın sistematik tehditlerine maruz kaldığını kaydetti.  Merve, Dilara’nın tam 6 kez savcılığa şikayette bulunmasına rağmen katliamın önlenmediğini ifade etti. Failin, “asker kimliğini kullanarak” yargılanmadığına işaret eden Merve, “Berbat bir şey, kanunlarımızda elektronik kelepçe denilen bir uygulama var bu tarz insanlara ilişkin, ama uygulamada yok” diye ifade etti.

Dilara’ya 5 kurşun sıkılmış

Failin Dilara’nın evinin anahtarlarını değiştirerek zorla evine girdiğini söyleyen Merve, “Zaten bir uygulama yapılmamasına güvenerek 10 gün önce ultra güvenlikli, Tuzla’nın en lüks sitesine girip çilingirle anahtarını değiştirip ablamın evinde yaşayabiliyor” dedi. Failin cezasızlık politikasına güvenerek polislerin karşısında Dilara’yı katlettiğini ve polislerin de “saklandığı” bilgisini paylaşan Merve, “Silahı çıkarttığında polisler saklanmışlar. Ablama 5 kurşun atılmış. Yere düşmüş kurşun sıkmaya devam etmiş. Polislerin gözünün önünde ve hiçbir müdahale edilmemiş” diye konuştu.

Dosyaya gizlilik getirildi

Dava sürecinin yakın bir süreçte başlayacağını aktaran Merve Yıldız, ayrıca dosyaya gizlilik kararı getirildiğini de paylaştı. Çok büyük ihmaller olduğunun altını çizen Merve, faile en ağır cezanın verilmesini istedi.

Ne olmuştu?

Avukat Dilara Yıldız 10 Ocak tarihinde, İstanbul Tuzla’da daha önce sözlü olduğu ve tehditlerine maruz kaldığı uzman çavuş Oktay Dönmez tarafından katledildi. 2017’de TSK’da uzman çavuş olan ve 2021’in Aralık ayında sözleşmesini yenilemeyen fail Oktay Dönmez, "Tasarlayarak öldürme", "Silahla yağmaya teşebbüs" ve "Silahla cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildikten sonra, 3 ayrı suçtan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.