DİSK Genel Başkanı, Şenyaşar'ı ziyaret etti

  • Adalet Nöbeti'ni sürdüren Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret eden DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Bu mücadele, Türkiye'nin içinden geçtiği süreci çok iyi anlatıyor. Ailenin adalet, hak ve hukuk talebi, aynı zamanda bu ülkenin geleceğine dönük bir taleptir" dedi. 

 

Riha'nın (Urfa) Pirsûs (Suruç) ilçesinde, 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 610. gününde. Adliye önünde nöbeti sürdüren aileyi, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti. 

Adalet yazılı dövizlerle karşılanan heyet adına Arzu Çerkezoğlu konuştu. Ailenin verdiği mücadelenin önemine işaret eden Çerkezoğlu, "Bu mücadele Türkiye'nin içinden geçtiği süreci çok iyi anlatıyor. Burada yaşanan bir vahşetin, bir katliamın sonrasında yaşanan sürece bütün Türkiye tanık. Bu süreçte uğradıkları haksızlık ve hukuksuzluk karşısında Emine Şenyaşar'ın ve ailesinin direnişi, adalet, hak ve hukuk talebi, aynı zamanda bu ülkenin geleceğine dönük bir taleptir. İşçi sınıfı olarak, DİSK olarak her zaman şunu söylüyoruz; demokrasi olmadan, adalet olmadan emeğin hakları olmaz. Demokrasi ve adalet işçinin ekmeğidir. Biliyoruz ki emeğin hakları olmadan da demokrasi ve adalet olmaz" dedi.

DİSK, ailenin yanındadır

 Ülkedeki tüm hak ve hukuk mücadelelerinin, haksızlığa karşı verilen tüm mücadelelerin DİSK'in de mücadelesi olduğunu belirten Çerkezoğlu, şöyle devam etti: "Ülkenin her alanında adalet talep etmeye ve tüm adalet mücadelelerin yanında olmaya, dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. O nedenle bugün burada bir kez daha Şenyaşar ailesine hem başsağlığı diliyoruz hem de verdikleri bu onurlu mücadelede, adalet mücadelesinde yanlarında olduğumuzu ve davanın takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz." 

Hastane görüntüleri paylaşılmıyor

 Ardından konuşan Ferit Şenyaşar, iki yıldır adalet mücadelesi verdiklerini hatırlattı. Taleplerinin insani olduğunu söyleyen Şenyaşar, "Mevcut yasaların uygulanması dışında bir şey istemiyoruz" dedi. İsim vermeden AKP'li Yıldız'a atıfta bulunan Şenyaşar, "A haber'e çıkıp ailemize iftira atanlar gelsinler burada cumhuriyet savcıları var. Ellerinde delil, belgeleri varsa iktidarın emrinde olan savcılar var, onlara versin ve gereği yapılsın. Hastanede bir katliam yapılmıştır, dava açılmıştır ama hastane görüntüleri halen bizle paylaşılmıyor. Yarın öbür gün bu kayıtlar ortaya çıkacak ve kimin 'terörist' olduğunu bütün dünya izleyecek" diyerek DİSK'e desteklerinden dolayı teşekkür etti. 

Son olarak konuşan Emine Şenyaşar ise, yaşanılanları hatırlatarak, 4 yıldır cezaevinde tutulan oğlu Fadıl Şenyaşar'ın serbest bırakılmasını istedi. Konuşmaların ardından ailenin mücadelesini kaleme alan yazar Ali Oruç'un "Adalet" kitabı Çerkezoğlu'na hediye edildi.   MA/URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.