Düzce’de dört tutuklama

  • Düzce’de gözaltına alınanlara, neden Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak ile ilgili sayfaları takip ettikleri soruldu. 

 

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde 1999’dan beri aktif olan ve Karslılar tarafından dayanışma amacıyla kurulan KAR-DER üye ve yöneticilerine yönelik 4 Nisan’da yapılan siyasi soykırım operasyonunda 16 kişi gözaltına alındı. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “gizli tanık” beyanları üzerine açılan bir soruşturma kapsamında yapıldığı öğrenildi. Yardımlaşma ve dayanışma amacıyla dernek bünyesinde yapılan dayanışma günleri için toplanan bağışlar ise “örgüte finansman” sağlamak iddiasıyla suç gerekçesi yapıldı.

Gözaltına alınanlara Emniyet ifadesinde sosyal medya hesaplarından tutuklu bulunan siyasetçiler HDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve Amed Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile ilgili sayfaları beğenmeleri ve takip etmeleri soruldu. Aynı zamanda kimi haber sitelerini takip etmeleri ve beğenmeleri de sorgulandı. Yine gözaltına alınanların katıldığı seçim çalışmalarının da suçlama konusu yapıldığı belirtildi. 

Gözaltına alınanlardan biri kalp rahatsızlığı nedeniyle aynı gün serbest bırakılırken, 15 kişi ise 8 günlük gözaltı sürecinden sonra önceki gün Düzce Adliyesi’ne çıkarıldı. Adliyeye çıkarılan dört kişi, “örgüte finansman sağlamak” iddiasıyla tutuklandı, bir kişiye “ev hapsi cezası” verildi. 10 kişi ise “adli kontrol” şartıyla serbest bırakıldı.  DÜZCE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.