Ekmeğin tadı kalmadı

Toplum/Yaşam Haberleri —

Tandır ekmeği

Tandır ekmeği

  • Batman merkeze bağlı Kültür mahallesinde 4 yıl önce açılan tandır dükkanında, ekonomik krizden kaynaklı tandır sayısı 6'dan 4'e düşürüldü. 

FETHİ BALAMAN-MA /BATMAN

Batman merkeze bağlı Kültür mahallesinde 4 yıl önce açılan tandır dükkanında, ekonomik krizden kaynaklı tandır sayısı 6'dan 4'e düşürüldü. Daha önce bin 350 civarında tandır ekmeğinin pişirildiği dükkanda, un, yumurta, yağ ve yakacağa gelen zamlar nedeniyle şu an 300 civarında ekmek pişiriliyor. Ekmek fiyatının 2 TL'den 4 TL'ye çıkarılması nedeniyle de pişirilen ekmeklerin bazıları elde kalıyor.   

Dükkan sahibi Şükrü Dalgıç, işe başladıkları dönemde unun torbasını 60 TL'ye aldıklarını ancak şimdi 400 TL'ye çıktığını aktardı. İşçi sayısını 9'dan 3’e indirmek zorunda kaldıklarını söyleyen Dalgıç, “Zamlarla birlikte halk ekmek alamaz hale geldi” dedi.

Ekmek üretimi için kullandıkları ürünlere gelen zamlardan dert yanan Dalgıç, "12 bin liraya aldığım 100 torba unu şimdi 40 bine alıyorum. 100 koli yumurtayı bine alıyorduk şimdi 3 bine; Bir koli maya 80 TL’den 150 TL’ye çıkmış. Zam nedeniyle yağı alınamaz hale geldik” şeklinde konuştu. 

Böyle giderse kapatacağız 

Gelen zamlarla ekmekten tat alamaz hale geldiklerini ifade eden Dalgıç, şunları söyledi: “Tandır ekmeğinin tadı başkadır. Bu ekmeğin tadı ayrı bir güzel ancak gelen zamlarla birlikte tat kalmadı. O kadar parayı veren halkta da bizde de tat kalmadı. Daha önce birçok ile gönderiyorduk. Onlar da durmuş durumda. Böyle giderse burayı kapatacağız."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.