Emekli kadınların yüzde 22’si yoksulluk içinde

Kadın Haberleri —

  • Almanya’da yayın yapan NDR kanalı internet sitesi üzerinden yayınladığı bir ankette, “Emekli maaşı yeter mi?” diye sordu. Verilen cevaplarda kadınların emeklilikte geçinememe endişesini erkeklerden daha fazla yaşadığı görüldü.

 

Yüzde 72’si kaygılı

Ankete katılanların üçte ikisi, gelecek için yoksulluk korkusu yaşadığını vurguladı. Bu oran erkeklerde yüzde 61 iken, kadınlarda ise yüzde 72 olması dikkat çekti. Katılımcıların yüzde 64’i, yoksulluk korkusunu özellikle yeme içme fiyatları ile kiraların yükselme ihtimaline bağladı.

Yüzde 22’si yoksulluk içinde

Ankete katılanlardan her 10 kişiden 7’si, kendi yaş grubundaki kişilerin yaşlılıkta yoksulluk yaşayacağını veya hali hazırda yoksulluk içinde yaşadığını belirtti. Özellikle 30-39 yaş arasındaki kişilerde bu görüşün daha ağır bastığı dikkat çekti.

Ankete katılan emeklilerin yüzde 20‘si, yoksulluk içinde yaşadığını söyledi. Bu oran erkeklerde yüzde 18, kadınlarda ise yüzde 22 olarak belirlendi.

Ankete katılan yaklaşık üçte birlik kesim, emeklilik kasası için vergilerden oluşan devlet kasasının kullanılmasını isterken, bir kesim de sistemin temelden gözden geçirilmesi gerektiğini savundu. BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.