Engellemeye uyduruk cevap!

Dünya Haberleri —

Frankfurt'ta polis barış heyetine saldırdı

Frankfurt'ta polis barış heyetine saldırdı

  • Sol Parti’den Ulla Jelpke’nin, Güney Kürdistan’a gitmek isteyen barış heyetinin engellenmesine ilişkin verdiği soru önergesine Federal Hükümet, “Heyet, PKK’nin düzenlediği canlı kalkan eylemine katılmak için gitmek istedi ve bu nedenle Federal Polis tarafından engelendi!” yanıtını verdi. 

 

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına dikkat çekmek ve Kürt güçleri arasında olası çatışmalara karşı barışı sağlama çabasıyla geçtiğimiz ay Avrupa’nın değişik ülkelerinden çok sayıda siyasetçi, insan hakları savunucusu, gazeteci ve aktivist Hewlêr’e doğru yola çıkmak istemişti.

12 Haziran’da Düsseldorf’tan Hewlêr’e uçmak isteyen ve aralarında Hamburg Eyaleti Meclisi’nin Sol Partili üyesi Cansu Özdemir’in de bulunduğu 27 kişilik heyetin gidişi, Federal Polisi tarafından engellenmişti.

Heyetin engellenmesi ve 17 aktiviste yurt dışı yasağı getirilmesi üzerine konuyu Federal Meclis’e taşıyan Sol Parti Milletvekili Ulla Jelpke, “Barış heyetinin gidişi hangi gerekçeyle engellendi?” sorusunu yöneltti.

PKK ile bağlantısı tespit edilmiş!

Alman Federal Hükümeti, soru önergesine şu yanıtı verdi: "10 Haziran 2021'de Federal Kriminal Teşkilatı (BKA), basından elde ettiği bilgilerden yola çıkarak canlı kalkan kampanyasına ilişkin federal ve eyalet güvenlik yetkililerini elektronik posta ile bilgilendirdi. Kampanyaya ilişkin yapılan çağrıya göre, Irak-Türkiye sınır bölgesine seyahat edilecekti. Söz konusu çağrının, Avrupa Birliği’nin (AB) terör örgütü listesinde yer alan ve 1993'ten beri Almanya'da yasaklanan "Kürdistan İşçi Partisi" (PKK) ile bağlantılı olduğu tespit edildi"

Sadece Federal Polis’in kararıymış!

Ulla Jelpke’nin, seyahat yasağının kimler tarafından alındığı yönündeki sorusuna "Düsseldorf Havaalanı’nda bulunan Federal Polis, yaptığı inceleme sonucunda söz konusu kişilerin Irak'a gitmesine yasak kararı verdi. Bu karar,  Federal İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen bir talimat değildir" yanıtı verildi. Barış heyetinin seyahatine ilişkin "yabancı istihbaratların yardımı oldu mu" sorusunu ise Federal Hükümet yanıtsız bıraktı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.