Eşinin yanına oturması yasak

  • Bünyan Cezaevi’nde tutulan eşi Cihan Özdaş’ın açık görüşüne giden Erkan Özdaş, gardiyanların, “Siz Cihan’ın eşi olduğunuz için yan yana oturamazsınız” diyerek engellendiğini söyledi.

  İstanbul’da 2018’de gözaltına alınan ve “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanan Cihan Özdaş, Bakırköy Cezaevi’nde iki yıl kaldıktan sonra Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi’ne sürgün edildi. Yaklaşık dört yıldır cezaevinde tutulan Özdaş’ın 11 Ocak’ta görüşüne giden eşi Erkan Özdaş, bir dizi hak ihlaline maruz kaldı. Erkan Özdaş, gardiyanların açık görüş sırasında eşi ile yan yana oturmasını engellediğini belirtti. Özdaş, “Görüşe gittiğimde gardiyanlar bana, ‘Siz Cihan’ın eşi olduğunuz için yan yana oturamazsınız’ dediler. Diğer görüşe gelen kişilere de, ‘siz kardeşi olduğunuz için bir sıkıntı yok’ diyerek izin verdiler” dedi.

Bu durum karşısında büyük bir şok yaşadığını ifade eden Özdaş, “Bunun yasal dayanağını var mı, varsa görmek istiyorum” sorsuna, “Bu kararı size gösterecek bir yetkili yok” yanıtını aldığını söyledi. 

Özdaş, Kürt tutsaklara düşmanca yaklaşıldığının altını çizdi.  İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.