Eski MİT Müsteşar Yardımcısı:  Çok başarısız bir operasyondur

.

.

  • Eski MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş de Garê işgal saldırısının sonuçları itibariyle çok başarısız olduğunu söyledi.

Independent Türkçe’den Ali Kemal Erdem’e konuşan Öneş,  "Şeffaf olmayan bir durumla karşı karşıyayız. Olay kurtarma operasyonu mudur yoksa PKK tehdidinin hissedildiği bölgelere yönelik genel bir operasyon mudur? Devlet yetkililerinin yaptığı açıklamalarda 13 kişinin PKK'nın elinde olduğu, Gara bölgesinde bulundukları ifade edilmiştir ve bir kurtarma operasyonu olduğu açık bir şekilde açıklanmıştır. Bir kurtarma operasyonu ise çok hassas bir operasyondur. Hiçbir şekilde PKK’nın yani tehdit olan örgütün hissedemeyeceği tarzda özel çalışmalarla, bu konuda yetiştirilmiş timlerin harekatı ile başarılacak bir olaydır. Ve  insan kurtarma meselesinde kurtarılacak kişilerin sağlığı en önde gelen bir konudur" dedi.

Ayın 10'unda yapılan saldırının başlayacağının önceden ima edildiğini ve bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bir müjde verileceği konusunun gündeme getirildiğini hatırlatan Öneş, şöyle devam etti: "Ve hava harekatı ile desteklenen bir kara harekatı başlatılmıştır. Yani PKK'nın önceden haber alabileceği, hassasiyetini artıracağı, yeni tedbirleri devreye sokabileceği bir gündem oluşturulmuştur. O zaman bir kurtarma harekatının böylesine özensizlikle yapılması doğru değildir, düşünülemez. Olayda şeffaf bilgilere sahip olmadığımız için konunun hassasiyeti içerisinde yorum yapmakta zorlanıyor tüm uzmanlar. Sonuç olarak çok başarısız bir operasyondur. Bu başarısızlığın sorumlusu bugün haklı olarak sorgulanmaktadır, sorgulamalıyız."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.