Evini müzeye çevirdi

Toplum/Yaşam Haberleri —

EVINI MUZEYE CEVIRDI

EVINI MUZEYE CEVIRDI

  • Elbistan’ın Socax köyünde yaşayan Fatma Polat’ın 49 yıllık taş duvar evindeki geçmişe ait eşyalar ve dokuma halılar odaları süslüyor.

Ersin ÖZGÜL

MARAŞ

 

Elbistan’da yaşayan Fatma Polat gelin olarak geldiği Socax köyündeki evinde geçmişe ait çok sayıda eşyayı manevi değer biçerek saklıyor. Polat, ‘eskiler unutulmasın’ diyerek evini adeta müzeye çevirdi. Polat, unutulmaya yüz tutmuş eski hatıraları canlandırıp, özlem gidermek için eskiye ait eşyaları ve aletleri oluşturduğu odada korumaya aldı.

Fatma Polat ayrıca tavanı ardıç ağacından yapılı odaları el emeği ile yapmış olduğu kök halılar ve süslemeler görenleri büyülüyor.

Koyun kırklığından kar küreğine, el dokuma halılardan taş silindire, oyma ceviz sandıktan işlemeli süslemelere kadar birçok eşyayı saklayan Polat, ‘Eskiden yaşam güzeldi. Yoksulluk vardı ama her şey daha samimi, güzel ve anlamlıydı’ diyerek geçmişe olan özlemini dile getiriyor.

49 yıllık taş ev

‘Eski insanlar kalmadı ama eski eşyalar kaldı’ diyen Polat kayınpederi, kayınvalidesi ve onların anne-babalarından kalan eşyaları bir o kadar manevi değeri olan 49 yıllık taş evde saklıyor. 49 yıllık taş duvar ve ağaç tavanlı evinde eski eşyalar kadar anıları biriktiren Fatma Polat, böylece hem anıları hem de hafızayı taze tutuyor.

 

 

 

paylaş

İlginizi çekebilir

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.