Faşizmin bu saldırısı da kırılır

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlarından Amed Malazgirt

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlarından Amed Malazgirt

  •  Sömürgeci Türk devletinin, Kürt düşmanlığına, soykırım siyasetine ve topyekun saldırı konseptine işaret eden Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlarından Amed Malazgirt, dört gündür devam eden yeni işgal saldırısının kısa vadeli olmadığını söyledi.
  •  Türk devletinin Başûrê Kurdistan’ın derinliklerine girip Musul-Kerkük hattını denetime alarak hakimiyet sağlamayı planladığını kaydeden Malazgirt, Türk devletinin zihniyetini, siyasetini ve işgalci saldırganlığının hedefini anlamak istemeyenlerin de olduğunu belirtti. 
  •  İki günlük durum ve ve bilançoyu paylaşan Malazgirt, halkın da desteğiyle faşizmin bu saldırısının kırılacağını vurgulayarak, şunun altını çizdi: "Özgür bir Kürdistan’ın yaratılması ve Kürdistan topraklarının özgürleşmesi için gereken bedel ne olursa olsun veriyoruz."

 

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlarından Amed Malazgirt, gerillanın, Apocu ruhu ve PKK’nin fedai militan tarzını esas alıp büyük bir cesaretle Türk işgalciliğine karşı durarak, şimdiden düşmanın başarısızlığını belirlediğini belirterek, iki günde 62 Türk askerinin öldürüldüğünü söyledi. 

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlarından Amed Malazgirt, Türk ordusunun son saldırısıyla ilgili gerillalara telsizle seslendi. Malazgirt, Türk devletinin büyük hazırlıkların ardından 14 Nisan gecesi 55 savaş uçağı, onlarca SİHA/İHA, obüs, tank ve toplarıyla saldırıyı başlattığını; 17 Nisan akşamı ise saldırı helikopterleri eşliğinde Skorsky helikopterlerle Zap geneline ve Avaşîn’e indirmeler yapmak istediğini söyledi. 

Sahadaki durumun iki günü

Malazgirt, sahadik durumla ilgili şu bilgileri verdi:

*  Türk ordusu, Kurêjahro’nun güney hattından gelerek Şêladizê üzerinden üç noktaya indirme yaptı. Şêladizê’ye bağlı Sîrê'deki Türk üssünden bazı kontralar öncülüğünde Kurêjahro’nun üç noktasına konumlandı. İki gün boyunca burada gerillalar ile Türk güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

* Çiyayê Reş alanına da saldırı helikopterlerinin saldırısı altında bazı noktalara indirme girişimleri oldu. Gerillanın müdahalesiyle ilk gün indirmeler engellendi. Bunun üzerine Türk ordusu 18 Nisan'da Serê Sêvê hattından Çiyayê Reş tepesine ilerleyip akşam saatlerinde saldırı helikopterlerinin desteğiyle Rubar Tepesi ve Çiyayê Reş’e indirme yaptı. 

*  Cehennem Tepesi’ne indirme girişimleri tamamıyla engellendi.

*  Şikefta Birîndara’ya ve Karker Tepesi’ne defalarca indirme yapmak istedi fakat gerillanın müdahalesinden dolayı yapamadı. Şikefta Birîndara ve Karker Tepe bölgesindeki bazı sırtlara sadece üç kez indirme yapabildi. 

* Küçük Cîlo ve Koordine hattında ise Şehîd Şahîn Tepesi’ne havadan indirme yapmak istedi ama gerillanın etkili vuruşlarından dolayı yapamadı. Bu yüzden Koordine, Petrut ve Küçük Cîlo alanından karadan gelip Şamkê’ye ve Şehîd Şahîn Tepesi’ne yerleşmek istiyor. O alanda da yoğun çatışmalar sürüyor.

*  Avaşîn’in Werxelê Tepesi ve Werxelê köyü çevresinde yoğun çatışmalar yaşandı.

İki günde 62 asker öldü

Komutan Amed Malazgirt, 17 Nisan'dan 19 Nisan'a kadarki çatışma ve eylemlerin netleşen bilançosunu da paylaştı:

* 62 Türk askeri öldürüldü

* 7 gerilla kahramanca savaşarak şehadete ulaştı

Kürdistan için bedel veriliyor

Gerillanın, Apocu ruhu ve PKK’nin fedai militan tarzını esas alıp büyük bir cesaretle Türk işgalciliğine karşı durarak, şimdiden düşmanın başarısızlığını belirlediğini vurgulayan Malazgirt, ancak bu işgal saldısının uzun süreceğine dikkat çekti. Malazgirt, Kürdistan'ın çok değerli evlatlarının şehit verildiğini söyleyerek, şunun altını çizdi: "Özgür bir Kürdistan’ın yaratılması ve Kürdistan topraklarının özgürleşmesi için gereken bedel ne olursa olsun veriyoruz."

Musul-Kerkük hattını hedefliyor

Sömürgeci Türk devletinin, Kürt düşmanlığına, soykırım siyasetine ve topyekun saldırı konseptine işaret eden Malazgirt,  "Özgür Kürt’ün iradesini kırmak istiyor. İhanetçi, iş birlikçi, iradesiz ve kendisine bağlı bir 'Kürt' istiyor. Bu işgal saldırılarıyla Başûrê Kurdistan’ın derinliklerine girip Musul-Kerkük hattını denetime alarak hakimiyet sağlamayı planlıyor" dedi. 

Faşizmin saldırısını kıracağız

Türk devletinin zihniyetini, siyasetini ve işgalci saldırganlığının hedefinin çok açık olduğunu, zaten bunu duyurduğunu söyleyen Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlarından Amed Malazgirt, şunları vurgulayarak seslenişini tamamladı: "Bunu görmeyen kördür, duymuyorsa sağırdır; bilen ve sessiz kalan,  Türk devletinden korkup iradesini teslim edendir. Yurtsever Kürdistan halkı ve dostlarının bu süreçte davasına sahip çıkması önemlidir. Bugün sahip çıkılmazsa yarın çok geç olur. Halk ve gerilla olarak büyük direneceğimiz ve AKP-MHP faşizminin saldırısını kıracağımız kesindir.”   BEHDİNAN 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.