FC Ferad rüzgar gibi esti

Toplum/Yaşam Haberleri —

FC Ferad

FC Ferad

  • İsviçre’nin Basel şehrinde 4. ligde mücadele eden FC Ferad, ligin dördüncü haftasında sahasında FC Srbija takımıyla karşılaştı ve maçı 7-1 gibi net bir skorla kapattı.

AZAD AGİR/FRANKFURT

 

Avrupa’da bulunan Kürt takımları bu hafta yaptıkları maçlarda başarılı bir haftayı geride bıraktı.

Finlandiya’nın Helsinki şehrinde bulunan Finnkurd, FC Viikingit takımını sahasında konuk etti. Maç boyu büyük üstünlük kurarak maçı 6-0 kazanan Finnkurd, play-off’lara kalma başarısı gösterdi. Finnkurd adına goller Souza da Penha Filho (2), Abubakir, Bachu, Martins ve Bio’dan geldi. Finnkurd  ilk play-off maçını Cuma günü kendi sahasında Vantaa şehri takımı olan FC Tips ile yapacak.

 

FC Ferad 7-1 kazandı

İsviçre’nin Basel şehrinde 4. ligde mücadele eden FC Ferad, ligin dördüncü haftasında sahasında FC Srbija takımıyla karşılaştı ve maçı 7-1 gibi net bir skorla kapattı. FC Ferad adına goller Ali Elmalı (2), Kutlay Kocahal, Aziz Karagöz, Burak Kaya, Mehmet Gördük ve Umut Ericek’ten geldi. Haftaya Atletico Basel takımıyla deplasmanda karşılaşacak olan FC Basel 1995 yılında kuruldu. Başkanlığını İbrahim Kızıler, Umut Oruclar ve Hıdır Küsner’in komite olarak yürüttükleri FC Ferad’ın antrenörlüğünü ise Ahmet Kızıler yapıyor.

 

 

Kandil Saarbrücken 3 golle 3 puan aldı

Almanya’nın Saarland liginde top koşturan FC Kandil Saarbrücken, ligin dördüncü haftasında FV Fechingen takımıma konuk oldu. Son 20 dakikada kalecilerin sakatlanması ile zor anlar yaşayan FC Kandil maçta 3-2 ilk bir galibiyet ile tamamlayabildi. Dört hafta sonunda FC Kandil, topladığı 7 puanla tabelanın 7’nci sırasında yer alıyor. Çarşamba günü Saarland kupasında SP Querschid ile karşılaşacak FC Kandil, gelecek hafta ise ligde ise tabelanın 10. sırasında yer alan FV 08 Pütlingen takımını ağırlayacak.

 

SV Newroz Hildesheim 4 gol attı

Hildesheim’da Bezirksliga Hannover Staffel 9 liginde oynayan Kandil Saarbrücken, bu hafta BW Salzhemmendorf deplasmanından 1-4’lük skorla galip geldi. Takımı adına goller Adem Avcı (2) ve Mahdi Khalid Biso’den (2) geldi. Dokuz puanla 2. sıraya yükselen SV Newroz Hildesheim, Salı günü SV Emmerke ile dostluk maçı yapacak. Lig maçını ise sahasında FC Ambergau- Volketsheim takımıyla yapacak.

 

FC Bingöl 12’den net galibiyet

Hamburg’da Landesliga’da yer alan FC Bingöl 12 takımı, bu hafta sahasında karşılaştığı SVNA I takımını 3-0 gibi net bir skorla mağlup etti. Nur Ahmet Bayat (2) ve Serhat Çeliker’in golleriyle 3 puana ulaşan FC Bingöl 12, elde ettiği üç puanla 7. sıraya yükseldi. Takım bir sonraki maçını iki hafta sonra Vorw. Wacker ile deplasmanda yapacak.

 

Kurdischer FC Gl siftah yaptı

Giessen’de Kreisoberliga da yer alan Kurdischer FC Gl, bu hafta sahasında SG Obbornh./Bellersh takımını 5-2 gibi bir skorla mağlup etti. Ligde ilk üç puanını alarak 13. sıraya yükseldi. Takım haftaya SF Burkhardsfelden deplasmanından da galip gelerek düşme potasından uzaklaşmak amacında.

 

FC Roj 1 puana razı oldu

Dortmund’da Bezirksliga 09 liginde oynayan FC Roj, bu hafta sahasında Spvg Blau Gelb Schwerin ile 1-1 berabere kaldı. FC Roj iki puanla 10. sırada bulunuyor. Haftaya SG Castrop Rauxel deplasmanından da üç puan alarak çıkışını sürdürmek istiyor.

 

Serkeftin farklı mağlup oldu 

Frankfurt Kreisliga A liginde mücadele eden FC Serkeftin 1992, bu hafta sahasında konuk ettiği Germania Enkheim’a 1-5 mağlup oldu. FC Serkeftin 92 adına tek golü 81. dakikada Murat Özer kaydetti. FC Serkeftin 92 takımı lig sıralamasında 10. sırada bulunuyor ve haftaya FFC Olimpia 07 deplasmanından galibiyetle ayrılarak bir çıkış yaparak ligde üst sıralara tırmanmak istiyor.

 

FC Jiyan Kürdistan lige hazır

Fransa’nın Normandi bölgesinde Rounen şehrinde D1 liginde bulunan FC Jiyan Kürdistan, lige önümüzdeki hafta Cuma günü sahasında karşılaşacağı O. Darnetal maçı ile merhaba diyecek. Başkanlığını Akim Can’ın, antrenörlüğünü Hafid İdrissi’nin yaptığı FC Jiyan Kürdistan ligde şampiyonluk hedefiyle yola çıkıyor.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.