Garê Kürt özgürlük ütopyasının miladıdır

Forum Haberleri —

  • Garê zaferinden sonra tarihi bir ulusal birlik beklentisi ve umudu Kürdistan halkında zirveye çıktı. Ayrıca Garê‘de ortaya çıkan hava savunma mekanizması Kürt halkına bir başka moral kaynağı oldu.

KEREM ÇİFTÇİ

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan’ı Tv’de dinleyen ve izleyen her Kürt’ün kalbi umutla doldu. Kalp debisi davul ritminde attı. PKK, büyük Kürt ütopyası olan ulusal birliği ve ortak savunma stratejisini Garê zaferinde olduğu gibi efsanevi direnişleriyle yaratıyor. Düşman Kürt birliğini dağıtma mücadelesini zirveye çıkarırken PKK buna karşı fedaice direniyor. Güneyde DAİŞ işgali karşısında PKK’nin zaferiyle uyanışa geçirdiği ulusal birlik ruhunu görmüştük. Şimdi de Garê zaferi bu ruhu daha da yükseltiyor. Kürt halkı bu fedailiği gözüyle görüyor ve sonuna kadar güveniyor. Kürt ulusal birliğinin toplumsal alt yapısını direnişle yaratılırken buna tanıklık eden Kürt halkının yaşam dinamiklerindeki muazzam değişim hemen göze çarpıyor.

Garê zaferinden sonra tarihi bir ulusal birlik beklentisi ve umudu Kürdistan halkında zirveye çıktı. Rojava‘da ortaya çıkan fırsat, yine Heftanîn‘de ve en son Garê‘de açığa çıkan savunma ve saldırı savaşının başarısı demokratik modernite yeni gerillanın yaratıcı tarz ve taktiğini gözler önüne seriyor. Bununla birlikte Garê‘de ortaya çıkan hava savunma mekanizması Kürt halkına bir başka moral kaynağı oldu. Bu eşgüdümlü ahenk göz kamaştırıyor.

Kürdistan davasından söz eden kimi “kurmê darê” artıkları Kürt özgürlük ütopyasını öldürmek isterken, PKK efsanevi bir direnişle onu yeniden inşa ediyor. Kürt‘ün yok oluşuna destek sunanlara inat PKK Kürt varoluşu için savaşıyor. Ortak strateji, ulusal birlik ve toplumsal öz savunma adına görkemli bir direniş sergileniyor.

TC çağdışı ideolojisi, çağın demokratik ruhuyla uyumlu PKK paradigması karşısında oldukça güçsüzdür. Bu alandaki bariz etik ve ahlaki üstünlük karşısında TC faşist yöntemlere başvuruyor ve tıkandıkça da tıkanıyor. TC iç kavgasını ve kaçınılmaz hesaplaşmasını gündemde tuttuğu kesintisiz Kürt düşmanlığıyla sürekli öteliyor. HDP ve Garê TC faşizmi için birincil hedeflerdi, fakat şimdi panik içinde imdat sirenleri çalıyor. Dünyaya sitem ediliyor!

Türk’ün Türk’le olan savaşında onları baş başa bırakma zamanı gelmiş de geçiyor. Faşizmin tepesinde yaşanan kısır çekişmelerden ne Kürt halkına ne de ötekileştirilenlere bir fayda var; tersine bu tartışmalar toplumsal enerjilerin tükenmesine neden olmakta. Bu enerji devrime harcansa çok daha sonuç alıcı olur. Zaten TC'nin elinden Kürt düşmanlığını alırsanız gündemlerinde somut olarak bir tek sefalet kalır.

Büyük Kürt ulusal ruhunu karşılayan özgürlük anlarına tanıklık ediyor Kürdistan. Zihnimizi ve vicdanımızı ele geçirmeye çalışan ve bir halkın haysiyetine dil uzatan faşizmin buyurgan savaş sesi sayın Karayılan’ın Kürdistan hakikat ruhunu temsil eden onurlu sesi ile sus pus kesildi. Yüreklere su serpildi ama ayrıca büyük sorumluluklar da yükledi vicdanlara.

PKK’nin mücadele ettiği faşizm insani değerlerden tümden kendisini ve tebaasını arındırmış durumda. Parlamentodaki faşizm vekillerine bakın bu hakikati tüm çıplaklığıyla göreceksiniz. Kürt’e vatansızlık, kimliksizlik, dilsizlik, kişiliksizlik ve öz değerlerinden yalıtılmışlık dayatılıyor. Mesnetsiz ve haysiyetsiz bir barbarlık kalkışmasıdır bu.

Apolitize edilmek istenen Kürt kitleselliğinin politize edilerek siyasi kimliğe kavuşması PKK’nin bu canlı tuttuğu Kürt ütopyası sayesindedir. Sayın Karayılan’ın düşmana kilitlenmiş pür ideolojik dil ile yaptığı her konuşma düşmanı bilince çıkarmış Kürtlüğün özgürlük manifestosudur.

Faşizmin esir aldığı Türkiye’de yaşamın olağan akışı kaybedilmiş her alan kirlenmiş, havada kesik bir milliyetçi-dinci soykırım kokusu var. Kürt halkının bu soykırımın farkında olması ve mücadele etmesi ertelenmez bir görevdir. Önder Öcalan İmralı‘da 21. yüzyılın emsalsiz direnişini sergiliyor, gerilla tarihi misyonuna denk yükleniyor, zindanlar direniyor. Sırada halk seferberliği var!

Sayın Karayılan’ın ifade ettiği zafer ruhu Garê’de Kürt özgürlük tarihinin yeni miladı oldu. Buna denk bir toplumsal özgürlük başkaldırısı, iktidarda ne Firavun bırakır ne saray, ne de saltanat. Zaferin anahtarı sayın Karayılan’ın belirttiği katışıksız devrim inancındadır. Bu Kürt özgürlük ruhu devrim ritmini yakalarsa hiç bir güç önünde duramaz. PKK öz ideolojisine ait bir cesaretin temsilini yapıyor. Garê zaferinin ortaya çıkardığı direniş iradesi Önder Apo’nun “Büyük umudun savaşçılarıyız. (…) PKK özgür bir dünya yaratma eyleminin adıdır” sözünü bir kez daha kanıtlamış oldu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.