Gençler Önderleri için alanlardaydı

Yurt Dışı Haberleri —

Gençler Berlin'de Öcalan için eylemdeydi

Gençler Berlin'de Öcalan için eylemdeydi

  • Kürt gençleri TCŞ ve TekoJIN öncülüğünde alanlara çıkarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü istedi.

 

Kürt gençleri Almanya’nın Düsseldorf, Berlin, Hamburg, Mönchengladbach, Fransa’nın Marsilya ve Evry kentlerinde önderleri Öcalan için eylemdeydi.

Almanya’nın Düsseldorf kentinde bir araya gelen TCŞ ve TekoJIN aktivisti gençler, Rhein Nehri'nin kenarında Öcalan’ın özgürlüğü için bir sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi. Şehrin en işlek bölgesinde gerçekleştirilen eylemde Öcalan flamaları taşındı. Eylemde sık sık “Bijî Serok Apo”, “Es Lebe Öcalan” ve “Ciwan Fedaiyên Rêber APO ne” sloganları atıldı.

Başkent Berlin ise gençler “Ciwan Fedaiyên Rêber APO ne” Alexanderplatz'da bir miting düzenledi. Eylemde Öcalan'ın posterlerini taşıyan gençler, "Free Öcalan" yazılı pankart açtı.

Hamburg’da da gençler eylemdeydi. Öcalan özgürleşene kadar durmaksızın eylemde olacağını belirten gençler, Irak hükümetinin Şengal halkına yeni bir ferman niteliği taşıyan anlaşmasını da kabul etmediklerini belirtti. Gençler “Şengal direnişi direnişimizdir” dedi.

Mönchengladbach’da gençler Öcalan’a yönelik tecridi ve Şengal’e yönelik işgal saldırılarını kınadı. Merkezi tren istasyonu önünde başlayan eylemde Almanca bildiri okundu. Bildiride, "Irak hükümetinin bu kirli tutumu ve yaptığı anlaşma, Êzîdî halkına yeni bir ferman niteliği taşımaktadır.YBŞ, YJŞ güçlerinin direnişi direnişimizidir" denildi.

Almanya’nın Aurich kentinde Şehit Zelal Kadın Meclisi öncülüğünde Öcalan’a uygulanan tecrit protesto edildi, avukat ve aile görüşmesinin bir an önce gerçekleşmesi gerektiği mesajı verildi.

Fransa’nın Marsilya kentinde  gençler “Ciwan Fedaiyên Rêber APO ne” şiarıyla bir araya geldi. Vie Port merkezde düzenlenen yürüyüşte Öcalan’ın posterleri ve PKK bayrakları taşındı, sık sık ‘Bijî Serok APO’, ‘Be Serok Jîyan Nabe’ ve ‘Katil Erdogan’ sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından bir de Fransızca basın açıklaması gerçekleştiren eylemciler, Fransa devletinin Kürtlere yönelik kirli siyasetini protesto etti.

Fransa’nın Evry bölgesinde ise bir basın açıklaması düzenleyen gençler, Öcalan’a yönelik tecridi protesto etti. Gençler Öcalan’ın özgürlüğü sağlanana kadar kesintisiz eylemde olacaklarını açıkladı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.