Gençler, yağmur engel tanımıyor

Yurt Dışı Haberleri —

Gençlerin uzun yürüyüşü sürüyor/foto: DENİZ BABİR

Gençlerin uzun yürüyüşü sürüyor/foto: DENİZ BABİR

  • Kürt ve enternasyonalist gençlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük talebiyle başlattığı Uzun Yürüyüş bugün yoğun yağmura rağmen coşkuyla devam etti.

 

Avrupa’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uzun Yürüyüş, bu yıl "Dest Bi Dest-Mil Bi Mil; Werin Cenga Azadiyê" şiarıyla gerçekleşiyor. Köln’de 11 Eylül sabahı start alan Uzun Yürüyüş’ün 5’inci gününde gençler, Neuss’ta bulunan Gençlik parkında sabahın erken saatlerinde toplandı. Saygı duruşu ve marşların okunması ardından gençler, "Cenga Azadîye Geş Bike, "Avaşin, Zap, Metina Bijî Gerilla", "Freedom for Ocalan" pankart ve dövizleri eşliğinde Mönchengladbach’a doğru yürüyüşe geçti.

Gazetemize konuşan gençlerden Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyesi Azad Zagros, bütün provakasyon ve engellemelere rağmen yürüyüşün hedefine ulaşacağını kaydetti. Zagros ayrıca "Dem Dema Azadiyê" hamlesi kapsamında yapılan tüm eylem ve etkinliklerle Önder Apo’yu özgürlüğüne kavuşturacaklarını ve bu hamlenin zaferle sonuçlanacağını belirtti.

Gençler yürüyüşün 4. gününde  Thyssen & Krupp silah fabrikası önünde basın açıklaması yaparak,
Türkiye’ye verilen silahla işlenen savaş suçlarına dikkat çekti.

 

Yarın final günü

TEKO-JIN üyesi Berivan Xelat ise 5 gündür süren yürüyüşün herkes için moral olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: “Düşmanın her alanda saldırıları yoğunlaştırdığı ve Önder Apo üzerindeki tecridin giderek arttığı böylesi süreçlerde bu eylem ve pratikler hepimize moral oluyor ve mücadeleye daha sıkı sıkı bağlanıyoruz. Yarın finali yapıyoruz, bütün Kürt ve enternasyonalistlere çağrımızdır; bize katılın mücadeleyi büyütün.”

Gençlerin yürüyüşünün yarın 6. ve son günü. Mönchengladbach’dan Aachen’a yürüyecek gençlerin eylemi TEV-ÇAND sanatçılarının vereceği konserle sona erecek.

MÖNCHENGLADBACH

Yürüyüş ardından Kürt ve enternasyonalist gençler, farklı tarihlerde şehit düşen
Fırat Çiçek (Baran Kaya), Senar Zagros (Serhat Göksu) ve Çekdar Qamişlo (İsa Hüseyin) için
Duisburg DKTM’de yapılan anma etkinliğine katıldı.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.