Gençlerden coşkulu final

Yurt Dışı Haberleri —

Gençlerin uzun yürüyüşü tamamlandı

Gençlerin uzun yürüyüşü tamamlandı

  • Kürt ve enternasyonalist gençlerin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük talebiyle Köln'de başlattığı Uzun Yürüyüş Aachen’da final yapıyor.

 

Avrupa’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uzun Yürüyüş, bu yıl "Dest Bi Dest-Mil Bi Mil; Werin Cenga Azadiyê" şiarıyla gerçekleşti. Köln'den Aachen’a düzenlenen Uzun Yürüyüş’e; Almanya ve Fransa başta olmak üzere Avusturya, İsveç, Hollanda, İngiltere ve İsviçre’den yüzlerce genç katıldı. 6 gün süren yürüyüşte eylemciler Alman polisi ve ırkçıların provokasyonlarına rağmen Aachen’e ulaştı.

YXK VE JXK seminer verdi

Yekîtiya Xwendakarên Kurdistan (YXK) ve Jinen Xwendekar ên Kurdistanêli (JXK)  gençler, “Önderlik Gerçeği” ve Önderliğin Anlamı” üzerine Aachen Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) bir seminer düzenledi. KCK Yürütme Komitesi Üyesi Cemil Bayık’ın, Kürt Halk Önderi Öcalan üzerine değerlendirmelerinin okunması ardından bilgi yarışması gerçekleştirildi ve kazanan gruba kitap hediye edildi.

Aachen Üniversitesi ziyaret edilecek

YXK ve JXK’den oluşan bir komite, Türkiye’nin silah üretim fabrikasının alt yapı çalışmalarını yürüten Aachen Üniversitesi’ne bir dosya vererek, Kürdistan’da yürütülen savaşa ve yarattığı yıkıma dikkat çekecek. Gençler saat 17.00’de Aachen kent merkezine doğru yürüyüşe geçecek.

Konsere davet

Gençler ayrıca yarın saat 17.00’de yapılacak olan gençlik konserine de çağrıda bulundu. Serhado, Bengi Agıri ve TEV-ÇAND sanatçılarının katılacağı Aachen DKTM’deki konser ile gençler Öcalan’ın fiziki tutsaklığı için başlatılan Uzun Yürüyüş’ü tamamlamış olacak.

AACHEN

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.