Gerilla karşısında tutunamadı

  • Türk ordusu, kamera takılı köpekler, robotlar, tonlarca patlayıcı, yoğun bombardımanın ardından her ilerleyişi gerillanın direnişiyle durduruldu. Ağır darbe alan Türk ordusu Zap’ın 3 bölgesinden geri çekildi.

HPG ve YJA Star gerillaları karşısında ağır darbeler alan Türk ordusu Zap bölgesinin Girê Şehîd Munzur, Girê Şehîd Serxwebûn ve Ciloya Biçûk alanlarından geri çekilmek zorunda kaldı.Medya Savunma Alanları’na 23 Nisan günü kapsamlı bir işgal harekatı başlatan Türk ordusu Zap’ın üç bölgesinden geri çekildi. HPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

"İşgalciler 8 aylık süre boyunca birçok defa güçlerimizin hedefi haline gelmiş ve darbe üstüne darbe almaktan kurtulamamıştır. Özellikle son süreçte Zap eyalet güçlerimizin 8-9 Aralık tarihlerinde Girê Şehîd Munzur’daki işgalcilere yönelik gerçekleştirdiği devrimci operasyon düşmana adeta kök söktürmüştür. Yine 9 Aralık günü bu sefer Zap’ın Ciloya Biçûk alanındaki işgalciler etkili bir eylemle vurulmuştur. Hiçbir kaybımızın olmadığı, yeni dönem taktiklerinin başarılı bir şekilde iç içe ve koordineli olarak uygulandığı bu eylemlerde Türk ordusu ağır darbeler aldı.

Tutunamadı, geri çekildi

Sonuç olarak, işgalci Türk ordusu Zap bölgesinin Girê Şehîd Munzur, Girê Şehîd Serxwebûn ve Ciloya Biçûk alanlarında daha fazla tutunamayarak geri çekilmiştir. Gerillanın etkili eylemlerinin hedefi olan ve tıpkı Werxelê ile Tabura Ereban alanlarında olduğu gibi burada da çok daha büyük darbeler yiyeceğini anlayan Türk ordusu geri çekilmek zorunda kaldı.

Gerilla karşısında karadan hiçbir sonuç alamayan işgalci Türk ordusu tek çare olarak Medya Savunma Alanları’na dönük yoğun hava saldırıları geliştirerek sonuç almaya çalışmaktadır. Fakat gerçekleştirilen bu bombardımanların tümü sonuçsuz kalmış ve herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır. Türk ordusunun bu bombardımanlara dayanarak kayıplarımız olduğuna dair yaptığı yalan haberler de gerçeği yansıtmamaktadır." BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.