Gerillayı sırtından vurma KDP!

KCK Yürütme Konseyi

KCK Yürütme Konseyi

  • KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, KDP’nin Türk devleti ve işgal saldırıları yerine gerillayı ve direnişini suçladığını; gerilla alanlarını kuşattığını ve son olarak tıkanma yaşayan Türk ordusunun yardımına koştuğunu belirterek, tüm Kürtleri buna karşı tutum almaya çağırdı.

 

KDP’nin sorunları tartışmak istediği ve bazı görüşmelerin yapıldığı bir süreçte Metîna’ya sevkiyat yapıp TC ile savaş ortaklığına girmesinin, Kürt Özgürlük Hareketi’ne komplo yapmak anlamına geldiğini kaydeden KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, "Kürt düşmanı soykırımcı sömürgeciliğe böyle bir destekte bulunmak, Kürt tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Çıkacak her çatışma ve kayıptan KDP sorumlu olacaktır" dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından dün yapılan yazılı açıklama şöyle: "KDP, gerilla ile işgalci Türk devleti arasındaki çatışmaların yoğunlaştığı ve Türk ordusunun bir çıkmaza girdiği zamanda gerilla alanlarını kuşatma saldırısı başlatmıştır. Bunun sonucu KDP’nin özel kuvvetleri ile gerillalar arasında çatımalar yaşanmıştır. KDP, bu tutumuyla TC’nin yanında açıkça savaşa girmiş oluyor. Şimdiye kadar örtülü yapılan savaş ortaklığı, şimdi açık hale gelmiştir. KDP bu adımla ortağı TC’yi yenilgi yaşamaktan kurtarmaya çalışıyor. Gerilla alanlarını kuşatmaları bu anlama gelmektedir.

KDP örs rolünü oynuyor

Şu anda TC’nin amacı ile KDP’nin amacı ortaklaşmıştır. Savaş ortaklığı da bu amaç ortaklığından ileri gelmektedir. Bu da gerillanın 40 yıldır bulunduğu alanlardan savaşla etkisizleştirilip Türk devletine karşı yürüttüğü özgürlük mücadelesinden alıkoymaktır. TC’nin işgal saldırıları ile KDP’nin gerilla alanlarını kuşatması arasında hiçbir fark yoktur. Sadece roller farklıdır. TC çekiç, KDP ise örs rolünü oynamaktadır.

Kürt tarihine kara leke

HPG defalarca KDP’nin gerilla alanlarını kuşatma politikasını bırakması çağrısını yapmıştır. Türk devleti ile bir anlaşma yapıldığından bu politika bırakılmamıştır. Özellikle gerilla ile TC arasındaki savaşın en kritik anında müdahale ederek TC’nin zayıflayan konumunu güçlendirecek bir rol üstlenmiştir. Kürt düşmanı soykırımcı sömürgeciliğe böyle bir destekte bulunmak, Kürt tarihine kara bir leke olarak geçecektir.

KDP görüşmeler yapıyordu

KDP’nin bizlerle görüşmeler yapıp sorunları tartışmak istediği ve bazı görüşmeler yapıldığı bir süreçte bu adımı atması da Hareketimize yönelik bir aldatma ve komplo yapmak anlamına gelmektedir.

Her kayıptan KDP sorumludur

Şu açıktır ki; gerilla alanlarını kuşatmak, gerilla alanlarını birbirinden koparmak açıkça gerillaya savaş açmaktır. Kısa bir süre önce KDP yetkilisi Fazıl Mirani’nin gerilla ile savaş olabilir, demesinin de bu adım için bir hazırlık olduğu anlaşılmıştır. Çıkacak her çatışma ve kayıptan KDP sorumlu olacaktır.

İşgali, işgalciyi suçlamıyor

KDP, TC işgali ile gerillanın direnişini aynı kefeye koymaktadır. Hatta işgali suçlamaktan çok, gerillayı suçlayan bir söylem tutturmuştur. KDP içinde PKK karşıtlığını her fırsatta ortaya koyan Mesrur Barzani, Hewlêr’deki meclisi işgale karşı tutum almaya çağırmazken; gerillaya karşı tutum almaya çağırması, zihniyeti de politikayı da ortaya koymaktadır. Bunun Kürt zihniyeti, politikası ve tutumu olmadığı açıktır.

TC’ye destek olmak gaflettir

Hiç kimse PKK’nin Başûrê Kurdistan’ı koruma tutumunu tartışamaz. DAİŞ, Hewlêr kapılarına dayandığında gerilla müdahale etmiştir. Mesud Barzani, gerillaya teşekkür ederken; TC’yi de DAİŞ saldırıları karşısında kendilerine destek vermemekle suçlamıştır. Gerçek buyken Türk devlet işgaline karşı direnen gerillayı suçlamak gerçekleri çarpıtmaktır. Bırakalım gerillaya destek vermeyi; TC’ye destek olmak en hafif deyimle tarihi bir gaflettir.

Türk devletine tutum alın

Başûrê Kurdistanlı siyasi güçlerin ve parlamentonun yapması gereken, Türk devlet işgaline karşı tutum almak ve Türk devletinin derhal Kürdistan topraklarından çıkmasını istemektir. Bunu yapmak yerine Türk devleti ve gerillayı aynı görüp gerilladan direnişten vazgeçmesini ve direniş alanlarını bırakmasını istemek tamamen Türk devletinin Özgürlük Hareketini tasfiye edip Kürt soykırımını gerçekleştirme politikasına hizmet etmektir.

Tüm Kürtler tutum almalı

Tüm Kürt aydınlarına, sanatçılarına, siyasetçilerine, demokratik kuruluşlarına, Kürdistan’ın dört parçasındaki tüm Kürt halkına düşen görev; KDP’nin bu saldırılarına karşı tutum almaktır. Tüm Kürt halkını ve siyasi güçlerini, Türk devletinin işgal saldırısına karşı ortak tutum almaya çağırmaktır. Bu günler, Kürt halkı açısında tarihi dönüm zamanlarıdır. Kürt düşmanlığında öncü soykırımcı sömürgeci Türk devletine karşı ortak tutum alınıp mücadele edilirse Kürt halkının dört parçadaki geleceği aydınlık ve özgür olacaktır. Eğer bu soykırımcı saldırganlık karşısında ortak tutum alıp mücadele edilmezse Kürdistan’ın dört parçası da büyük tehlikelerle karşılaşacaktır. Her Kürt, bu tehlikeyi görerek tarihi bir sorumlulukla hareket etmelidir.

Mexmûr’a saldırı ortak politikadır

KDP’nin gerilla alanlarını Türk savaş uçaklarının desteğiyle kuşatma harekatı başlattığı bir günde, Türk devletinin Mexmûr’u SİHA’larla bombalanması da TC ile KDP’nin Kürt halkının özgürlük mücadelesine karşı birlikte yürüttüğü politikanın sonucudur. Zaten KDP, 2 yıldır kuşatma yapmakta, Türk savaş uçakları da kuşatma altındaki kampı bombalamaktadır. KDP burada da kuşatma yaparak örs rolünü oynamaktadır. Bir siyasi mülteci kampını KDP kuşatırsa TC de buna dayandırdığı meşruiyet ve destekle bu saldırıları yapar.

Tüm Kürtler, on yıllardır en zorlu koşullarda yaşayan; Kürtlüğünden, özgürlüğünden ve onurlu duruşundan vazgeçmeyen Mexmûr halkına sahip çıkmalıdır. Türk devletinin işgal saldırılarına karşı her yerde ayağa kalkmalıdır. Gün mücadele ve Türk devletinin işgal saldırılarına karşı her yerde direnme zamanıdır.

Tüm Kürt halkı, siyasi güçleri ve demokratik kurum ve kuruluşları KDP’nin soykırımcı işgalci Türk devletinin yanında yer almasına karşı her yerde tutum almalı ve gerillanın işgalcilere karşı mücadelesine en güçlü biçimde destek vermelidir. Kürt gençleri ve kadınları her yerde Kürt düşmanı işgalci soykırımcı güçlere karşı mücadelenin en ön saflarında yer alıp tüm toplumu harekete geçirerek tarihi rollerini oynamalıdır."  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.