Göçmenler kınadı

  • Newroz Kampı’nda kalan Serêkaniyê ve Girê Spîli göçmenler, işgalci Türk devletinin Suriyeli mültecilerle ilişkin planlarını kınadı.

 

Dêrik ilçesindeki Newroz Kampı’nda kalan Serêkaniyê ve Girê Spîli yüzlerce göçmen, Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin işgal altındaki bölgelere yerleştirilmesi planına ilişkin açıklama yaptı.

Newroz Kampı Kadın Evş Üyesi Henûd Ehmed tarafından okunan açıklamada, amacının bölgenin demografik yapısını değiştirmek olduğunu kaydetti. Göçmenler açıklamanın sonunda uluslararası hukuk ve insani örgütlere çağrı yaparak, işgal altındaki bölgelerde yapılan ihlallere müdahale etmesini istedi.

 

Türk projesi büyük tehdittir

MSD Eşbaşkanı Emîna Umer

Türk devletinin Suriyeli mültecilerin kendi bölgeleri dışına yerleştirilmesi planının tehlikeli olduğuna dikkat çeken Emîna Omer, bunun Suriye’deki siyasi çözümü engellediğini belirtti.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eşbaşkanı Emîna Umer, Türk devletinin Suriyeli göçmenleri şantaj aracı olarak kullandığına dikkat çekti. Emîna Umer, “Şimdiler de ise önümüzdeki Türkiye’deki seçimlerinde siyasi kart olarak kullanıyor” dedi.

Kürt bölgelerini boşaltmanın, kimliğini değiştirip kültürünü yok etmenin Türk devletinin planlarını ve amaçlarını açıkça gösterdiğini kaydeden Emîna Umer, “Uluslararası toplum işgal altındaki bölgelerde işlenen suçlara karşı sessiz kalarak sorumluğundan kaçamaz” dedi.

Türk devletinin işgal ettiği bölgelere Suriyeli mültecileri yerleştirme projesinin tehlikeli olduğuna dikkat çeken Emîna Umer, Türk devletinin bu şekilde egemenliğini dayatmayı ve yeni yerler işgal etmeyi amaçladığını belirterek, şöyle devam etti: “Bu proje Kürtlerin ve diğer halkların varlığını, tarihini ve kültürünü hedef alıyor. Suriye’deki siyasi çözümü engelliyor. Bu faşist bir çalışmadır ve Türk devletinin Kürtleri yok etmek isteyen tarihsel düşmanlığından meydana geliyor.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.