Gökyüzünde de Newroz ateşi

Gerilla

Gerilla

  • PKK Yürütme Komitesi, Newroz açıklamasında gerillayı kutlayarak, “Sadece yer altını ve yer üstünü değil, aynı zamanda gökyüzünü de faşist-soykırımcı düşman için cehennem haline getirmekte; bu yılın Newroz ateşini, gökyüzünde yakmaktadır” dedi.

PKK Yürütme Komitesi, Newroz vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamanın bazı bölümleri şöyle: “Bu Newroz’u da Önder Apo ile birlikte en doğru yaşayan kahraman gerilla güçlerimizdir. Tarihi İmralı direnişi ile Zap öncülüğündeki kahraman gerilla direnişi birleşmekte, halkımıza ve tüm insanlığa özgürlüğün zaferini müjdelemektedir. Kurdistan Özgürlük Gerillası, Zap merkezli olarak geliştirdiği devrimci operasyonlarla AKP-MHP faşist-soykırımcı sürülerine çökertici darbeler vurdu ve yeni darbeler vurmaya da devam etmektedir. Geliştirdiği taktik yaratıcılık ve teknik performansla işgalci ve soykırımcı güçlere Kurdistan’ı mezar etmektedir. Sadece yer altını ve yer üstünü değil, aynı zamanda gökyüzünü de faşist-soykırımcı düşman için cehennem haline getirmektedir. AKP-MHP faşizmine vurduğu teknik darbelerle bu yılın Newroz ateşini, gökyüzünde yakmaktadır.

Gerillaya kutlama

Önder Apo’ya, yurtsever halkımıza ve tüm demokratik dostlarımıza böyle anlamlı zafer müjdeleri veren, zalime korku olurken mazluma umut aşılayan, her türlü zulüm ve sömürünün hesabını soran, kahraman şehitlerimizin ruhunu şad eden Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın ilan ettiği teknik başarılarını da yürekten kutluyor ve devamını diliyoruz. Kurdistan’ın dört bir yanında insan üstü bir çabayla özgürlük savaşını geliştiren tüm HPG ve YJA Star komuta ve savaşçı gücünü yoldaşça selamlıyoruz.

Bu duruş yenilmezdir

Böyle bir Önderlik gerçeğine, parti öncülüğüne ve gerilla gücüne sahip olan bir halkın, derinden bilinçlenip güçlü örgütleneceği, durmaz ve yorulmaz bir özgürlük mücadelesi yürüteceği kesindir. Nitekim gerçekleşen de budur. Dağdan zindana, Kurdistan’dan yurt dışına kadar her alanda tüm engelleri ve zorlukları aşarak, bu Newroz’u Önder Apo’nun fiziki özgürlük Newrozu haline getirmeye çalışmaktadır. Çok açık ki; böyle bir bilinç edinen ve bu temelde fedaileşen bir halk, kadın ve gençlik duruşu yenilmezdir. Bu çerçevede Newroz ateşini daha da büyütmeye çağırıyoruz.

Yeni saldırıya hazırlanıyor

Bu biçimde artık ayakta kalamaz ve varlığını sürdüremez hale gelen AKP-MHP faşizmi, yeni bir işgal ve soykırım saldırısı geliştirebilmek için güç toplamaya çalışmaktadır. Son bir ezme ve imha saldırısı örgütlemek ve yürütmek istemektedir. Eğer başarabilirse seçim ve bayram ardından böyle bir saldırı geliştirmeye hazırlanmaktadır. Bunu tüm halkımızın ve dostlarımızın iyi görmesi gerekir. Düşman çabalarını ciddiye almamız ve olası saldırıları kıracak düzeyde kendimizi hazırlamamız gerekir. Olası düşman saldırılarını öz gücümüzle ve etkili siyasetimizle kırmayı başarmamız gerekir. Burada sadece ‘geleceği varsa göreceği de vardır’ demekle yetinelim. Yine Irak’tan Avrupa’ya kadar kendini demokrat gören herkesi, AKP-MHP faşizminin söz konusu insanlık suçuna alet ve ortak olmamaya çağıralım.

Yeni zaferlere yürütüyoruz

Newroz yeniden doğmaktır, yeni gündür, bahara açılımdır, yeni yıla başlamaktır. Hareket ve halk olarak küresel özgürlük hamlemizi Newroz’la birleştirerek yeni zaferlere yürüyoruz. Bu kutsal özgürlük yürüyüşüne katılmaya ve Newroz ateşini her alanda çok daha güçlü yakarak özgürlük hamlemizi zafere taşımaya çağırıyoruz!” BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.