Güney Afrika’da toplu tecavüz: 80 kişi tutuklandı

Kadın Haberleri —

2019 yılında Cape Town'da yapılan protestodan bir kare / Foto: AFP

2019 yılında Cape Town'da yapılan protestodan bir kare / Foto: AFP

  • Güney Afrika’da 8 kadına toplu tecavüzden 80 kişi tutuklandı. Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, halka seslenerek, tecavüzcüleri aralarına almamalarını ve korumamaları çağrısında bulundu.

Güney Afrika’da 8 kadına toplu tecavüz haberi ülke genelinde infial yarattı. Euronews’in haberine göre Güney Afrika’nın Krugersdorp kentinde bir çetenin 8 kadına tecavüz etmesinin ardından başlatılan soruşturmada 80’den fazla kişi tutuklandı.

‘Tecavüzcüleri aranıza almayın’

Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, “tecavüzcülerin bizim toplumuzda yeri yok. Ancak bu tür suçları işleyenlerin yakalanması ve yargılanması için toplumların, suçluları aralarına almamaları ve korumamaları gerekiyor” dedi.

Yerel polis şefi ise, basına yaptığı açıklamada, 8 kadına yönelik tecavüzü “ulusal utanç” olarak niteledi. 

Kaçak göçmenlere saldırı

Bir çete tarafından gerçekleştirildiği belirtilen olayda, polisin bölgedeki madenlerde çalışan kaçak göçmenleri işaret etmesi, protestocuların kaçak göçmenlere saldırmasını beraberinde getirdi. Protestocular, yakaladıkları kaçak göçmeleri sopalarla dövdü, kamplarını ateşe verdi ve cezalandırma maksadıyla çırılçıplak soydu.

Hayatı durdurma çağrısı

Tüm Siyahlar Organizasyonu lideri Lucas Misapitso, tecavüz olaylarına karşı hem yerel hem de ulusal düzeyde duyarlılık çağrısı yaparak, “Kentte 8 kadının kaçak madenciler tarafından tecavüze uğramasından sonra bugün bütün faaliyetlere ara verilecek. Bütün topluluklar, Kagiso'daki hareketlerin liderleri ve siyasi partilerle birlikte hep birlikte harekete geçip sokaklarda bunu protesto edeceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.