Güney’den de koordine ediliyor

  • Türkiye ve KDP’nin, Zap ve Avaşin’e yönelik sürdürdüğü saldırılar, Federe Kürdistan’dan da koordine ediliyor.  

 

Hakkari ve Şırnak’ın sınır hattında bulunan köylerde zaman zaman hareketlilik yaşanırken, HPG’nin kontrolünde olan bölgelere sınır karakollarından top atışları yapılıyor. Saldırılar öncesi yoğun askeri sevkiyatın yapıldığı Şırnak’ın sınır hattındaki ilçeleri ile köylerine giden yolarda kurulan kontrol noktalarında her zaman olduğu gibi yoğun önlemler dikkat çekiyor.  

Uludere ilçesine giderken yol üzerinde askeri üslere malzeme taşıyan TIR’lar göze çarparken, ilçe merkezine ise bir sessizlik hakim. Uludere sınır köylerinden Elemûn’da bulunan Birinci Hudut Tabur Karakolu, gece saatlerinde de top atışlarını aralıksız sürdürüyor. İddiaya göre; köyün sınırına yakın bölgelerde sıcak çatışmalar da yaşandı ve çok sayıda asker öldü. Kimi kaynaklardan edinilen bilgilere göre; ölen asker sayısı 40’ın üzerinde. 

Uludere sınır köylerindeki karakollarda yaşanan hareketliliği, Beytüşşebap ilçesindeki hareketlilik takip ediyor. İlçe merkezinin hemen karşısındaki Kato Dağı’na sevk edilen askeri konvoylar göze çarpıyor.

Sınır hattında dikkat çeken bir başka gelişme ise korucuların, daha çok askeri amaçlı ağaç kesimi ile yol yapımlarında kullanılıyor olması. Özellikle Uludere ilçesindeki korucuların Federe Kürdistan’a sevk edilmediği, çünkü KDP özel güçlerinin koruculara güvenmediği iddia edildi.  

Güney Kürdistan’daki askeri üsler, saldırıda yoğun bir şekilde kullanılıyor. Türkiye’nin istihbarat amacı dışında kullanamayacağı 73 askeri üs ve kalekolun, KDP’nin oluruyla saldırı amaçlı kullanılıyor. Türkiye devam eden saldırılarını Güney kürdistan’dan koordine ediyor. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.