Hangi güven ve huzur?

  • Hakkari’de 6 yıldır sürdürülen OHAL’in hangi “güven ve huzuru” tesis ettiğini soran İHD Hakkari Şubesi Eşbaşkanı Yusuf Çobanoğlu, halkın huzur ve güveniyle ilgisi olmadığını söyledi.

Hakkari ve ilçelerinde sürdürülen Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamalarıyla birlikte artan şiddet, kötü muamele ve insan hakları ihlalleri sıradan bir hal aldı. 6 yıldır devam eden OHAL uygulamaları nedeniyle kent merkezi adeta bir askeri alana dönüştürülürken, neredeyse her 10 kilometrede kurulan yol kontrolleri, bazı bölgelerin giriş-çıkışlara kapatılması ve benzeri birçok uygulama kentti sarmalamış durumda. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Eşbaşkanı Yusuf Çobanoğlu, her gün hukuksuzlukların yaşandığını, buna karşı demokratik hiçbir tepkiye dahi izin verilmediğini, suça bulaşmış görevlilerin cesaretlendirildiğini, cezasızlık politikasının sıradanlaştırıldığını söyledi. ”Sesi kesilen yurttaşın güven ve huzur ortamı nasıl sağlanacaktır?” diye soran Çobanoğlu, şöyle devam etti: ”Sınır boylarında insanlar öldürülürken nasıl bir huzur ortamından söz edilebilir ki? Sokak ortasında, emniyette, jandarmada ve köyünün yanında işkenceye maruz bırakılan yurttaşların sesinin kesilmesi huzur ve güven ortamını asla tesis etmeyecektir. Baskıcı rejimin amaçladığı tek şey, bireyleri istediği kadar konuşturmak ve istediği zaman susturmaktır. İktidarın tekçi ve düşman politikalarıyla özgür irademize ket vurulmasını kabul etmiyoruz. Haklarımızın ihlal edilmesini asla normalleştirmeyeceğiz.”  HAKKARİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.