Herford’dan Bielefeld’e yürüdüler

Yurt Dışı Haberleri —

Özgürlük Yürüyüşü

Özgürlük Yürüyüşü

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü kampanyası çerçevesinde Herford-Bielefeld kentleri arası 15 kmlik uzun bir yürüyüş gerçekleştirildi.

ARAT ARARAT/BIELEFELD

Bielefeld Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) tarafından 3 Şubat günü organize edilen yürüyüş, Herford merkez tren istasyonu önünden saat 11.30’da başladı. 15 kmlik mesafeyi yürüyen eylemciler Öcalan posterlerinin yanı sıra sarı, kırmızı ve yeşil renkli flamalar taşıdılar. Gazetemiz adına biz de yürüyüşü takip ederek eylemcilerin duygu ve düşüncelerini öğrenmeye çalıştık.

Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü talep eden eylemcilerden Êzîdî Kürt kadını Xelîya Aksoy gazetemize yürüyüşün amacı hakında şunları söyledi: ''Bir Kürt kadını olarak Türk devleti ve onun destekçilerini kınıyorum. Kanımızın son damlasına kadar Önderliğimizin özgürlüğü için mücadele edeceğiz. O özgür olmadığı sürece biz de özgür değiliz''.

Yürüşe katılan bir diğer eylemci Heci Ay ise şunları belirtti: “Önderliğim için bu yürüyüşe katıldım. Zindandaki direnişleri selamlıyorum. Sonunda biz kazanacağız. Kimse kendisini kandırmasın. Öndeliğimizi özgür olmayana kadar insanlık da esaret altındadır.”

'Kürtler her yerde direniyor’

Bir diğer eylemci Şerzat Şengali’de artık Önder Öcalan’ın özgür görmek istediklerini dile getirerek duygularını şu şekilde bizimle paylaştı: “Ortadoğu sorununun çözümü için Önderliğimiz serbest kalmalı. Bugün Rojava, Şengal ve tüm Kurdistan bombalanıyor. Direnişler var. Zindanlarda direniş var. Kürtler her yerde direniyor. Önderliğimizin özgürlüğü tüm sorunların çözümü demektir.”

Eyleme katılan bir diğer Êzîdî Kürt kadını Rojda Ceylan ise yürüyüşe neden katıldığını şu sözlerle dile getirdi: “Önderimiz Öcalan ve ülkemizin özgürlüğü için yürüyorum. Bizde her insan gibi haklarımızı kazanmak istiyoruz. Önderimizi ve tüm tutsakların serbest kalmasını istiyorum.“

'Önderliğimizin özgür olması şarttır'

Yürüşü organize eden Bielefeld DKTM Eşbaşkanı Nuri Koyun ise herkesi 17 Şubat’ta Köln kentinde yapılacak büyük yürüyüşe davet ederek şu şekilde konuştu: “Amacımız Önderliğin özgürlüğü kampanyası çerçevesinde bu yürüyüşü organize ederek kamuoyunun dikkatini çekmektir. Kürt sorununun çözümü ancak Önderliğimizin fiziki özgürlüğü ile mümkündür. O özgür olmadığı sürece demokrasi de halklar arasında olmaz. Kurdistan’daki tüm halklar ve inançların demokratik bir coğrafyada yaşayabilmesi için Önderliğimizin özgür olması şarttır.”

Sürekli Almanca “Yaşasın Öcalan”, “Öcalan’a Özgürlük Kurdistan’a Barış” sloganları atan eylemciler saat 15.10’da yürüşlerini Bielefeld Merkez tren istasyonu önünde sonlandırdılar.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.