Hava sahaları tam açık

  • Türk devleti, artık Güney Kürdistan’ın sınır bölgelerini değil, Qamişlo’dan Şengal’e, oradan sınırlarına 200 kilometre derinlikteki Asos bölgesini hava saldırılarıyla vurmayı rutinleştirdi. ABD ve Irak’ın kontrolündeki hava sahası, tamamen açılmış durumda.

 

Türk devleti, bu kez Güney Kürdistan’ın Süleymaniye bölgesindeki yerleşim yerleri ile daha çok PJAK’ın üstlendiği Doğu Kürdistan’ sınırındaki Asos alanını bombaladı. Türk Savunma Bakanlığı, 200 kilometre derinlikteki alanı, 20’de fazla uçakla bombalamakla övündü.

Türk Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, MİT ile koordineli yürütülen çalışmalarda, 200 kilometre derinlikte Güney Kürdistan’da yer alan Asos bölgesine yönelik 20’den fazla uçağın katılımıyla hava saldırısı düzenlendi. Türk tarafı, 28 hedefin isabet aldığını ileri sürdü.

Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar da hava saldırısını, Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi’nden sevk ve idare etti. Bakan Akar’a, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal eşlik etti.

Şarbajar’da evler bombalandı

Türk savaş uçakları, dün sabah saatlerinde, Süleymaniye’nin Pêncwên ilçesi ve etrafındaki köyleri bombaladı. Edinilen bilgilere göre Pêncwên ilçesine bağlı Xnuyana, Ömeresenan, Bınawyan, Kani Miran, Wiryawa, Saliyawa ve Kızılco köyleri 20 dakika boyunca bombalandı. Pêncwên Kaymakamı Zana Ebdulrehman da sabah saatlerinde bombardıman yapıldığını söyledi. Yurttaşların bombardıman sırasında çektiği görüntüler de paylaşıldı. Buna göre savaş uçakları, yüzlerce çiftçinin, yurttaşın gidip geldiği Elwa Pêncwên tarafını bombalıyor. Çekim yapan yurttaşlardan biri, “Türk devletine nalet gelsin, burası Pêncwêne bölgesi, halkın bulunduğu yerler.  Pêncwêne ovası ve tarlalardır. 100 metre yakınım bombalandı” diyor.

Şarbajêr merkezinde evler hedef alındı. İlçe Kaymakamı Şaho Osman, “Bu sabah saat 06.00’da Zelanî’ye bağlı Rengîne ve Şêxil Marênî köyleri bombalandı. Bir yurttaşın evi vuruldu, can kaybı olmadı ama maddi zayiat oluştu” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.