HDP komisyondan çekildi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Tüm Yönleriyle Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’ndan çekilme kararı aldı. 

ANKARA

CHP, İYİ Parti ve HDP’nin de komisyondan çekilmesiyle komisyonunda sadece AKP ve MHP'li üyeler kaldı. 
Komisyonda yer alan HDP Milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Semra Güzel konuya ilişkin Türk Meclisi’nde basın toplantısı düzenledi.

'Biz bu oyunda yokuz'

Komisyonun, kuruluş niyetinden işleyişine ve içeriğine kadar kadına yönelik şiddeti önlemek için değil, erkek şiddetini ve İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasını meşrulaştırmak için kurulmuş bir komisyon olduğunu ifade eden Kerestecioğlu, şunları belirtti: “Biz her fırsatta şiddeti sonlandırmak için İstanbul Sözleşmesi’nin sunduğu yol haritasını anlatmaya, kadınların sesini komisyona taşımaya çalışarak, komisyonu müzakereye çağırdık. Komisyonda çoğunluğu oluşturan iktidar mensubu üyeler, ısrarla ve sabırla yaptığımız uyarıları, önerileri dikkate almadığı gibi kadına şiddeti ve ayrımcılığı besleyen, kavramların içini boşaltan, başka hak gasplarını meşru gören ve LGBTİ+'lara karşı nefret ve şiddeti körükleyen tutumda ısrarcı oldular. 1 Temmuz’dan sonra bu komisyonun tek işlevi, iktidarı düştüğü bataktan çıkarmaya çalışmak olacaktır. Evet, biz bu oyunda yokuz.”

'Mücadelemiz bitmedi'

Komisyondan çekildiklerini ancak kadın mücadelesine her nerede olursa olsun devam edeceklerini belirten Semra Güzel de,  “Haklarımızı bize bağışladığını zanneden bu iktidar aklına asla biat etmiyoruz. Kadın mücadelemiz dün başlamadı ve yarın bitmeyecek. Bu mücadeleyi ev ev sokak sokak yaşamın her köşesinde ördük. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Tek adamın imzası bizi ne İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçirir ne de bu mücadeleden. Bugün, yarın ve her gün tüm haklarımız ve kazanımlarımız için, her türlü şiddeti önlemek için, cinsiyet eşitliğinin gerçek olduğu bir yaşamı inşa edebilmek için Kadın Meclisimiz ile kadın kurumları ile şiddete karşı hayır diyen bütün kadınlarla beraber mücadele etmeye devam edeceğiz” vurgusunda bulundu. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.