HDP’li kadınların gündemi

Kadın Haberleri —

.

.

  • HDP Kadın Meclisi, 5 Nisan’da “Kadın Yoksulluğu” programı ile alanlara çıkmaya hazırlanıyor. HDP’li kadınlar ayrıca İstanbul Sözleşmesi için de alanlarda olacak.

ANKARA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, 27 Mart’ta Eşbaşkan Pervin Buldan başkanlığında bir araya gelerek, yeni yol haritasını belirledi. Toplantıda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı ve devam eden “Herkes için Adalet” kampanyası başta olmak üzere birçok gündem masaya yatırıldı.

Toplantı sonrası açıklanan sonuç bildirgesinde, HDP Kadın Meclisi’nin 10 Şubat’ta başlattığı “Herkes için Adalet” kampanyası kapsamında yürüttüğü “Kadınlar İçin Adalet” programının ikinci ayağını, 5 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştireceği bir toplantıyla duyuracağı aktarıldı. Kampanya, “Kadın Yoksulluğu” başlığı ile sürdürülecek.
 
Ege’de başlatılacak

HDP Kadın Meclisi’nin 5 Nisan’da başlatacağı “Kadın Yoksulluğu” programının ilk çalışması ise Ege’de başlatılacak. Kampanya kapsamında toplumun tüm kesiminden kadınlarla buluşmayı hedefleyen Kadın Meclisi, her bölgenin özgünlüğüne göre buluşmalar düzenlemeyi planlıyor.
 
İstanbul Sözleşmesi için de

HDP’li kadınlar, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı da mücadele kararı aldı. HDP, sözleşmeden çekilme kararının iptali için önümüzdeki günlerde Danıştay’da dava açacak.

İstanbul Sözleşmesi kapsamında çeşitli kadın kurumlarıyla görüşmelerini sürdürecek olan HDP Kadın Meclisi, önümüzdeki günler için çeşitli eylem ve etkinlikler kapsamında kadın yürüyüşleri ve mitingler düzenlemeyi de planlıyor.
 
Muhalefetle temaslar

Kadın Meclisi, geçtiğimiz günlerde “Herkes için Adalet” kampanyası kapsamında DEVA Partili kadınlarla görüşmüştü, bu ziyaretleri diğer muhalefet partileri ile de gerçekleştirecek. Bu konuda bir takvim oluşturan Kadın Meclisi, muhalefet partileri dışında kadın örgütleri de başta olmak üzere temaslarını sürdürecek.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.