Hepimize düşen görevler var

Dünya Haberleri —

.

.

  • 
İtalya'nın başkenti Roma'da 9 Ekim komplosunu protesto etmek için Cumartesi günü bir panel düzenlendi. 

Ararat Kürt Kültür Merkezi'nin ev sahipliği yaptığı panelde yapılan konuşmalarda Öcalan’ın özgürlüğü ve PKK’nin ‘terör örgütleri listesi’nden çıkarılması için herkese düşen görevler olduğunu belirtildi.

Editör Roberto Mapelli: 9 Ekim insanlık tarihine geçen kara bir gündür. Bu komployu gerçekleştirenleri kınıyoruz. Öcalan'ın birçok kitabını İtalyancaya çevirdik. Dünya barışına katkı sunacak böylesi önemli bir insanın 22 yıldır cezaevinde olması kabul edilecek bir şey değil. Bu durumun sona ermesi ve Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması için hepimizin üzerine düşen görevler var. 

Karikatürist Zerocalcare: Kürt halkının özgürlük mücadelesini sahiplenip, Kürt halkı ile dayanışma içinde olmalıyız. PKK'nin ‘terör listesi’nden çıkarılması için üstümüze düşeni yapmalıyız. Öcalan'ı özgürlüğe kavuşturmanın zamanı geldi, geç bile kalındı. 

Eski YPJ savaşçısı Eddi Marucci: Rojava'daki devrime katılmam hayatımın dönüm noktası oldu. Rojava'daki kadın hareketine katılmaktan gurur duyuyorum. Orada edindiğim tecrübe ve donanım yaşamımın ışığı olacak. Sizleri Kürt hareketini tanımaya ve kadın özgürlük hareketinin davasını sahiplenmeye çağırıyorum. 

Avukat Simonetta Crisci: Komploda yer alan devletler Kürt halkına bir özür borçludur. Öcalan'a Özgürlük Komitesi olarak Öcalan'ın özgürlüğü sağlanana kadar mücadelemiz devam edecek. 

Avukat Arturo Salerni: Şu an İtalya devleti yasalarına göre siyasi bir mülteci konumunda olan Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması için var olan mücadelemiz sürecektir. 

Gazeteci Chiara Cruciati: Rojava'da devrimini yerinde görmek için buradan yola çıkıp Irak'a gittik fakat Şengal'de takılı kaldık. Biz de çalışmalarımızı Şengal'deki Êzidî toplumuyla sürdürdük. DAİŞ'in saldırılarına maruz kalan Êzidî halkının acılarını konu alan bir kitap yazıyoruz.  ROMA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.