Her yer Özgürlük Yürüyüşü

Yurt Dışı Haberleri —

"Özgürlük Yürüyüşü", Basel ve Manheimm

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle Avrupa’da birçok koldan uzun yürüyüşler yapılıyor. Kürt gençlerinin Mannheim’da başlayan yürüyüşü ikinci gününü geride bırakırken, enternasyonalistlerin yürüyüşü de dün Basel’den start aldı.
  • Enternasyonalist gençlerden Lori Kollontai "Kürt Halk Önderi bizim için de özgürlüğü temsil ediyor. Özgürlüğü özgürlüğümüzdür. Tecridi birlikte kıracağız" dedi. KCDK-E Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt ise "Önderliğimiz üzerindeki tecridi kırabiliriz. Finali hep birlikte Köln’de yapacağız" diye ekledi.

Kürtler ve dostları Uluslararası Komplo’nun 25. yılını Fransa, Almanya, Hollanda ve İsviçre gibi Avrupa’nın neredeyse tüm ülkelerinde uzun yürüyüşler ve protesto gösterileri ile karşılıyor. Fransa’nın başkenti Paris’ten Strasbourg’a yürüyen Kurdistanlılar yürüyüşün 21. Gününü tamamladı. Almanya’ın bir çok kentinde bir kaç günlük uzun yürüyüşler yapılırken, TCŞ ve TekoJİN öncülüğünde Mannheim’de başlayan uzun yürüyüş ikinci gününde de devam ediyor. Her yıl Enternasyonalistlerin gerçekleştirdiği “Özgürlük Yürüyüşü” ise Basel’den yola koyuldu.

Finali Köln’de yapacağız

Uluslararası komplonun yıl dönümü öncesinde Avrupa’nın dört bir yanında "Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" hamlesi kapsamında eylem ve etkinlikler organize ediliyor. Avrupa’da geleneksel hale gelen Kürt gençleri ve enternasyonalistlerin uzun yürüyüşleri de başladı. Paris’te başlayan uzun yürüyüş ise 3. haftasını geride bıraktı. Üç yürüyüş kolu 15 Şubat’ta Fransa’nın Strasbourg kentinde bir araya gelecek ve merkezi bir yürüyüş gerçekleştirilecek. Uzun yürüyüşçüler 17’sinde de Köln’de yapılacak merkezi eyleme katılacak.

13 ülkeden 200 enternasyonalist

15 Şubat komplosunun üzerinden 25 yıl geçti. Komplonun yıl dönümü yaklaşırken Kürtler ve dostlarının da eylemleri yayılıyor. 2017 yılından bu yana geleneksel olarak devam eden enternasyonalistlerin uzun yürüyüşünün bu yıl 8.’si yapılıyor. Yürüyüşe Almanya, Fransa, İtalya, İsviçre, Katalonya, Bask ülkesi ile Portekiz, Slovenya, Makedonya, Slovakya ve İngiltere’nin aralarında bulunduğu 13 ülkeden 200’e yakın enternasyonalist katılıyor.

 

Basel/Foto:Erdoğan ZAMUR

 

Yürüyüşünüz güç veriyor

Enternasyonalistlerin yürüyüşü dün Theaterplatz’daki basın açıklamasıyla başladı. KCDK-E Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt yürüyüşe katılan tüm gençlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Önderlik bu dostlukları yarattı. Önderliğin paradigmasını benimseyen sizler bugün bu yürüyüşte buluştunuz. Kürtler olarak Önderlik üzerindeki tecridin sona ermesi için biz mücadele etmeye devam edeceğiz. Siz dostların bu yürüyüşü de bizlere güç veriyor" dedi.

Final 17’sinde Köln’de

"Hem Paris’te başlayan, 25. yıl vesilesiyle 25 kişinin katıldığı yürüyüş hem Almanya’da Kurdistanlı gençlerin devam eden yürüyüşü hem de enternasyonalistlerin başlattığı bu yürüyüş Strasbourg’da buluşacak, burada 15 Şubat’ta merkezi bir eylem yapılacak" hatırlatmasında bulunan Zümrüt, "Finali ise hep birlikte 17 Şubat’ta Köln’de yapacağız. Önderliğimiz üzerindeki tecridi kırabiliriz, bu gücümüz var. Herkesi tecridi parçalamak için Köln’e bekliyoruz" diye konuştu.

 

Lori Kollonfai

 

Bizi yürüten Öcalan’ın paradigması

Zümrüt’ün ardından enternasyonalistler adına Lori Kollonfai bir konuşma yaptı. Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa siyasi çözüm talebiyle yürüdüklerini ifade ederek konuşmasına başlayan Kollonfa, Öcalan’ın paradigmasının dünya halkları açısından önemine değindi. “Öcalan bugün içinde yaşadığımız bütün toplumsal sorunlara çözüm sunuyor” diyen Kollonfai şöyle devam etti: “Dünyada üst üste krizler yaşanıyor. 3’cü dünya savaşı yaşanıyor ama ulus devletler yaşadığımız sorunların üstesinden faşist yapılarla gelmeye çalışıyor. Bu anlayışa karşı, bizler Başkan Öcalan’ın fikirleriyle bu sorunların üstesinden gelebiliriz. Ulus devletler kimliklerimizle bizleri her türlü ayrımcılığa tabi tutarak bu sorunları derinleştiriyor. Buna karşı Başkan Öcalan farklılıklarımıza rağmen birlikte yürümenin yolunu bize sunuyor. Biz, başka bir dünya mümkün diyenler kurtuluşun Öcalan’ın paradigmasında olduğunu biliyoruz”.

Birlikte tecridi kıracağız

Ardından söz alan Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa çözüm kampanyası İsviçre saha sözcüsü Nejdet Atalay, "Kürt hallkının yoldaşları tarafından başlatılan kampanya ve enternasyonalistlerin yürüyüşü bizim için çok anlamlı. Bugün dünya halklarını burada yürüten Öcalan’ın paradigmalarının gücüdür. Birlikte tecridi kırmak için mücadeleye devam edeceğiz" mesajı verdi.

 

Basel/Foto:Öner POLAT

 

Öcalan’a özgürlük sloganlarıyla

Öcalan’a özgürlük yazılı önlükler giyen, PKK ve Abdullah Öcalan bayraklarıyla yürüyüşe geçen enternasyonalistler ilk gün  sloganlar eşliğinde Theaterplatz’dan Basel Demokratik Kültür Merkezi’ne yürüdü. Yürüyüş boyunca "Bijî Serok Apo", "Öcalan’a özgürlük", "Jin jiyan azadi" sloganları yükseldi. Markplazt’da bulunan postaneden "İmralı’ya 100 bin kart" kampanyası kapsamında kartpostallar gönderildi.

Akşam DKTM’deki etkinliğe katılan enternasyonalistler için Heza filmi gösterildi ve müzik dinletisi verildi.

 

 

Mannheim/Foto: Deniz BABİR

 

Gençler Mannheim’den ilerliyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle Avrupa’da birçok koldan uzun yürüyüşler yapılıyor. Kürt gençlerinin Mannheim’da başlayan yürüyüşü ikinci gününü geride bırakırken, enternasyonalistlerin yürüyüşü de dün Basel’den start aldı.

Uluslararası komplonun yıl dönümü öncesinde Avrupa’nın dört bir yanında "Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" hamlesi kapsamında eylem ve etkinlikler organize ediliyor. Avrupa’da geleneksel hale gelen Kürt gençleri ve enternasyonalistlerin uzun yürüyüşleri de başladı. Paris’te başlayan uzun yürüyüş ise 3. haftasını geride bıraktı. Üç yürüyüş kolu 15 Şubat’a Fransa’nın Strasbourg kentinde bir araya gelecek ve merkezi bir yürüyüş gerçekleştirilecek. Uzun yürüyüşçüler 17’sinde ise Köln’de yapılacak merkezi eyleme katılacak.

 

Mannheim/Foto:Enver ENLİ

 

Mannheim’dan yola çıktılar

Almanya’da düzenlenen “Rêwîtiya Azadî'yi (Özgürlük Yolculuğu)" gençlik yürüyüşü 3. gününe girdi. Başta Almanya olmak üzere Fransa, İsviçre, Hollanda, Belçika gibi Avrupa’nın farklı ülkelerinden 300 gencin katıldığı yürüyüş 10 Şubat Cumartesi günü Mannheim’da başladı. TCŞ Meclisi üyesi Sarya Ateş yaptığı konuşmada, "TCŞ ve Teko-JIN olarak Önder Apo'nun Özgürlüğü Yolculuğu'nda yürüyoruz. Önder Apo'ya Özgürlük Hamlesi, halkın topyekûn mücadelesiyle başarıya ulaşacaktır" dedi. Kürt Halk Önderi Öcalan’dan 35 aydır hiçbir haber alınamadığının altını çizerek, "Ağır işkence altında tutuluyor ve bu tüm insan haklarının ihlalidir. İnsan hakları kurumları, CPT, Avrupa Konseyi suskunluklarıyla bu suça ortaklık ediyor, doğrudan sorumlusudur" diye konuştu.

Yasaklayarak engelleyemezsiniz

Alman devletinin kriminalizasyon politikalarını da eleştirerek, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın posterlerinin taşınmasının engellendiğini kaydeden Ateş, "Baden-Württemberg eyaleti, özellikle Mannheim eyaleti ve kenti, şaşırtıcı ve hukuka aykırı kararlarla Önder Apo'nun resminin her türlü (bayrak, çerçeve vb.) kaldırılmasını istedi ve taşınmasını yasakladı. Kürt gençliği olarak bu kararı şiddetle protesto ediyoruz. Bu, Alman devletinin de bu uluslararası komploda somut olarak önemli bir rol oynadığını gösteriyor. Önder Apo'nun düşünce ve fikirleri yasaklanamaz çünkü Önder APO'nun düşünce ve fikirleri dünyanın her yerine yayılmış durumdadır" diye ekledi.

 

Mannheim/Foto: Deniz BABİR

 

Kartpostallar atıldı

Sarı-kırmızı-yeşil flamaların taşındığı yürüyüş boyunca gençler sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok Jiyan Nabe”, “Bijî Berxwedana Gerîlla” sloganları attı. Gençler ilk gün 11 kilometre yürüyerek Heidelberg’e ulaştı. Yürüyüş boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a gönderilmek üzere kartpostallar yazılarak posta kutularına atıldı. Yürüyüşçüler Heidelberg’de Kurdistan devrim şehitleri için yapılan anma etkinliğine de katıldı. Gençler, yürüyüşün ikinci gününde ise Heidelberg’den Hockenheim’a doğru yürüdü. Dünkü yürüyüş etabı ise 23 kilometreydi. Bugün de saat 10.00’da Homburg tren istasyonundan yürüyüşe geçilecek. HABER MERKEZİ

* * *

 

Frankfurt’ta bilgilendirme standı

Almanya’nın Frankfurt kentinde “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında başlatılan “İmralı’ya 100 bin kartpostal” kampanyası için bilgilendirme standı kuruldu. Hauptwache Zeil’de açılan bilgilendirme standı yoğun ilgi görüyor. Rêber Öcalan’a uygulanan mutlak tecrit ve iletişimsizlik rejiminin anlatıldığı standda bir çok kişi İmralı adasına kart postalları yazarak gönderdi. FRANKFURT

 

Kartal: Bu tarihi bir yürüyüştür

Den Haag’da KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal’ın katılımıyla gerçekleştirilen halk toplantısında, Kürt halkının geleceğini etkileyecek büyük Köln yürüyüşü için herkesin sorumluluk üstlenmesi gerektiği belirtildi. Kartal, Kürt halkının geleceğini etkileyecek bu yürüyüşe katılmayan tek kişinin kalmaması gerektiğini belirterek; “Hepimizin bu çalışmaya katılması gerekir. Bu tarihi bir yürüyüştür” diye kaydetti. DEN HAAG

 

Kiel'de 2 günlük yürüyüş

Kiel'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için Kiel Mettenhof’da 100 kişi ile “Dem Dema Azadiye” hamlesi kapsamında yapılan iki gününlük yürüyüş tamamlandı. Kiel’de yapılan yürüyüş’e FED-DEM Eşbaşkanı Sebahat Ergin ve PYD temsilcisi Dara Qamışlo katıldı. "Önderliksiz bir yaşama tahammülümüz yok” sloganları ile yürüyenler Rêber Apo’nun ezilen halkların umudu olduğuna işaret edildi. KİEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.