Hindistan’da çocuk yaşta evlilikle mücadele

Kadın Haberleri —

Hindistan'da çocuk evlilikleri

Hindistan'da çocuk evlilikleri

  • Birleşmiş Milletler (BM) rakamlarına göre Hindistan’da 220 milyondan fazla evlendirilmiş çocuk var. Hintli yetkililer, hükümetin bu yıl bölgede ikincisi düzenlenen çocuk yaşta evlilik karşıtı kampanya bağlamında ülkenin kuzeydoğusunda binden fazla kişiyi gözaltına aldı.

Şarku’l Avsat, Assam eyaletindeki yetkililerin çocukların anne babalarını ve evliliklerini tescil ettiren memurlar da dahil olmak üzere Şubat ayında yürütülen önceki bir kampanya sırasında 4 bin kişiyi gözaltına aldığını duyurdu. 
Assam Başbakanı Himanta Biswa Sarma ise sanal medya hesabında yaptığı açıklamada, 1039 kişinin göz altına alındığını ve sayının artabileceğini kaydetti. Sarma aynı zamanda çocuk evliliğin 2026 yılına kadar tamamen ortadan kaldırılmasını içeren bir kampanyaya liderlik ediyor.

Kız çocukları gelir kapısı mı?
Hindistan’da Ekim 2017’de alınan karar kapsamında yasal evlilik yaşı 18 olarak belirlendi ve bunun altındaki evliliklerin ‘tecavüz’ olduğu kaydedildi. Ancak milyonlarca çocuk özellikle kırsal alanlarda küçük yaşta evlendiriliyor. BM verilerine göre, dünyada çocuk evliliklerinde ilk sırada yer alan Hindistan'da, her yıl yaklaşık 1,5 milyon kız çocuğu evlendiriliyor.
Öte yandan birçok ebeveyn, maddi durumlarını iyileştirme umuduyla kız çocuklarını evlendiriyor ve çok sayıda kız çocuğu ailesine bakmak için eğitimini bırakmak zorunda kalıyor. YENİ DELHİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.