HPG, olayın sorumluluğu bize ait değil

.

.

  • KDP’nin askeri sevkiyatına ilişkin açıklama yapan HPG Metina Xabur Saha Komutanlığı, “KDP tarafından geliştirilen bu girişim çok tehlikeli, Kürt güçleri arasında derin bir çatışmaya yol açabilecek girişimdir” dedi.

KDP’yi bu tutumundan vazgeçmeye çağıran HPG Metina Xabur Saha Komutanlığının açıklaması şöyle:

“Bugün sabah saat 04:00 sıralarında KDP’ye bağlı güçler tarafından Metina’nın stratejik bir noktası olan Girê Çarçel ve Girê Hakkari bölgesi arasında bulunan boğaza dönük 2 koldan bir saldırı başlatılmıştır. Her kolu çoğu zırhlı 50’şer araçtan oluşan bu askeri güçlerin bu boğaza gitmemeleri için güçlerimiz tarafından ferdi silahlarla uyarı atışı yapılmıştır. Ancak bu güçler uyarı atışını dikkate almadan saldırı pozisyonunda ilerlemesini sürdürmüştür. Söz konusu alan ve etrafı herhangi bir köy ve yerleşim yerinin bulunmadığı, 25 yıldır pêşmergenin gelmediği, gerilla güçlerinin ağırlıklı bulunduğu ve Türk devletinin işgaline karşı mayınlanmış bir sahadır. Bütün bunlar bilinmesine ve yapılan uyarı atışlarına rağmen ilerlemeye devam eden araçlarda 1 veya 2’sinin nasıl meydana geldiği tespit edilemeyen patlamalar sonucunda kayıpları yaşanmıştır. Bu, bizim de istemediğimiz ve üzüntü verici bir sonuçtur. Ancak bu olayın sorumluluğu bize değil, bu güçleri oraya gönderenlere aittir.

Bu hareket, düşman operasyonuna karşı Kêste ve Zendura hattında 43 gündür tarihi bir direnişi sürdüren Kürdistan Özgürlük Gerillası’na karşı Türk devletine destek sunmaktan başka bir anlama gelmemektedir. Bu alanların tutulmak istenmesi, gerillanın manevra alanını daraltmaya, direnişi zayıflatmaya ve Türk devletinin önünü açmaya hizmet edecektir. Bu aynı zamanda gerillayı arkadan hançerleme hareketidir. Ancak yine de gerilla güçlerimiz, gelen bu güçleri doğrudan hedeflememiş, bu güçler kendi hataları veya başkalarının hedeflemesi sonucu kayıp vermişlerdir. Daha sonra da, güçlerimize saldırarak çatışma pozisyonunu yaratmış ve bu çatışma pozisyonu şu an devam etmektedir.

Tarihin bu önemli döneminde KDP tarafından geliştirilen bu girişim çok tehlikeli, Kürt güçleri arasında derin bir çatışmaya yol açabilecek bir girişimdir. Böyle bir şey bütün Kürtler ve Kürdistan ulusal davası için büyük bir zarar anlamına gelmektedir. Biz tekrardan Kürtler arası uğursuz bir çatışmanın başlatılmasını istemiyoruz. Sadece ve sadece halkımızın kadim düşmanı olan Türk devletine karşı direnmek ve savaşmak istiyoruz. Bu savaşta da sonuna kadar kararlı olduğumuzu ve Türk devletini yenmek istediğimizi belirtmek istiyoruz. Kürdistan gerillası, Türk devletinin Güney Kürdistan’a dönük bu saldırılarını yenebileceğini 43 günlük tarihi direnişiyle ortaya koymuştur. Bizim arkadan kuşatılmak istenmemizin Kürt geleneklerinde yeri olmadığı gibi, halkımızın geleceğini büyük bir tehlikeyle karşı karşıya getirme girişimidir.

Kürdistan Özgürlük Gerillası olarak KDP’nin bu tutumundan vazgeçmesi için başta yurtsever Behdînan halkı olmak üzere tüm Kürdistan halkını, siyasi güçleri, aydın ve sanatçıları göreve çağırıyoruz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.