İnanç katledilemedi

Katliamda şehit düşen Dicle Deli’nin babası Faik Deli ve ağır yaralanan Cihan Andiç ve annesi Altuna Andiç

Katliamda şehit düşen Dicle Deli’nin babası Faik Deli ve ağır yaralanan Cihan Andiç ve annesi Altuna Andiç

  • Aileler, 72 aydır hiç durmadan “adalet” talebiyle katliamın gerçekleştirildiği Gar Meydanı’nda kendilerine dayatılan hukuksuzluğa karşı direniyor. Katliamda şehit düşen Dicle Deli’nin babası Faik Deli ve ağır yaralanan Cihan Andiç’in annesi Altuna Andiç, MA'ya konuştular. 

Ankara Gar Katliamı’nda 17 yaşındaki kızını kaybeden Faik Deli, “Katledildik ama inancımızdan ödün vermedik” dedi. Yaralı kurtulan Cihan Andiç’in annesi Altuna Andiç ise demokratik mücadeleye işaret etti. 

Aileler, 72 aydır hiç durmadan “adalet” talebiyle katliamın gerçekleştirildiği Gar Meydanı’nda kendilerine dayatılan hukuksuzluğa karşı direniyor. Katliamda şehit düşen Dicle Deli’nin babası Faik Deli ve ağır yaralanan Cihan Andiç’in annesi Altuna Andiç, MA'ya konuştular. 

 

Ağır yaralanan Cihan Andiç ve annesi Altuna Andiç 

 

Oğlu Cihan’ın 7 yıldır hastanelerde yaşam mücadelesi verdiğine işaret eden anne Andiç, “Ağır bir beyin darbesi aldı. 5 ay boyunca komada yaşam savaşı verdi. Umudumuz hep vardı, ‘Cihan yaşayacak ve yürüyecek’ diyorduk. Cihan’ın tedavilerinden kaynaklı, Diyarbakır’a da gidemiyoruz. Ankara’da ev tuttuk ve buradayız. Katliamın failleri bellidir. Kimse bu süreçte yargılanmadı. 4-5 kişi de göstermelik olarak yargılanıyor. Benim gibi binlerce insan var ve biz her gün ölüyoruz. Cihan uzun süre makineye bağlı yaşadı. Haftada 3-4 kere fizik tedavi uyguluyoruz. Ailesi olarak, 7 yıldır onu toplumsal yaşama katmak için çabalıyoruz” dedi. Demokratik hak ve özgürlüklerin askıya alındığı, en ufak bir demokratik eyleme tahammül edilmediği, Kürt demokratik muhalefetine düşman gözüyle bakıldığı, ortadan kaldırmaya ve susturulmaya çalışıldığı bir dönemden geçildiğini belirten Andiç, "Cezaevlerindeki tecrit, hasta tutsakların raporlarına rağmen çoğunun cezaevinde öldüğü bir dönemden geçiyoruz. Başta Kürt demokratik muhalefeti olmak üzere demokrasiden yana güçlerin birleşik mücadeleden ısrarlı olmaları gerekiyor” diye konuştu.

 

Dicle Deli’nin babası Faik Deli 

 

Katliamda 17 yaşındaki kızı Dicle Deli’yi kaybeden baba Faik Deli ise şunları paylaştı: “Bomba patladığı sırada bir polis amiri, ‘orada kim varsa direk süpürün’ deyişiyle sarsıldım. ‘Orada ölü sağ ya da yaralı kim varsa oradan atın’ demişti. DAİŞ'i, devlet besliyordu. Sonraki süreçlerde HTS kayıtları incelendiğinde, kayıt altındalarmış. Mitingin yapılacağı alanda, güvenlik önlemlerini alması gerekenler neden oraya bir önlem almadı? 3 gün öncesinde de oraya çalışmaya gelen inşaat işçilerine de ‘3 gün boyunca buraya gelmeyeceksiniz denilmiş’ demek ki alan tanınmış.”

Devam eden 7 yıllık süreçte, devlette makamı olan herhangi birinin çabalara rağmen mahkemeye getirilmediğini belirten Deli, “Ahmet Davutoğlu katliama ilişkin çok şey biliyordu ve sesini çıkarmadı. Katliamların hedef kitlesi Kürtlerdi. Egemen güçler bu davayı her ne kadar kapatmaya da çalışsalar bu halk bunu unutmaz. Bu katliam da unutulmayacak. Ben kendi çocuğumun peşine takılıp Ankara’ya gelmedim, mücadelenin içerisinde olduğum için çocuğum benim peşime takılıp geldi. Katledildik ama inancımızdan ve demokrasiye olan bağlılığımızdan ödün vermedik” şeklinde konuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.