İşgale karşı küresel eylem

Yurt Dışı Haberleri —

Defend Kurdistan

Defend Kurdistan

  • Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırıları ve KDP’nin ortaklığı 3 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşecek küresel eylemlerle protesto edilecek.

 

Defend Kurdistan (Kürdistan’ı Savun) İnisiyatifi öncülüğünde 3 Temmuz’da "Türk işgaline karşı Kürdistan’ı Savun" şiarıyla Almanya’dan İngiltere’ye, Kanada’dan Finlandiya’ya kadar dünyanın çeşitli ülkelerinde birçok kentte merkezi eylemler organize edilecek.

Tüm dünyadan milletvekili, senatör, sendikacı, akademisyen, inanç temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de yer aldığı Defend Kurdistan İnisiyatifi öncülüğünde Cumartesi günü işgale karşı küresel eylem organize ediliyor. İnisiyatifi “Türk ordusunun Güney Kürdistan'a yönelik işgalinin sona ermesi için 3 Temmuz'da herkes sokaklara dökülmeli” çağrısında bulundu.

Erdoğan’a ortak oluyorlar

NATO ortağı Türk ordusunun Güney Kürdistan’a aylardır devam eden işgal saldırısına dikkat çekilen açıklamada, uluslararası hukuku ihlal edilerek kimyasal silah kullanıldığı, cihatçılarla işbirliği yapıldığı, sivil yerleşim yerlerinin bombalandığına vurgu yapıldı. ABD’nin Güney Kürdistan hava sahasını açık tuttuğunu kaydeden Defend Kurdistan "Hewlêr yönetimi de bunu destekliyor” dedi.

Türk devletinin yayılmacı politikasına vurgu yapan Defend Kurdistan, “Ankara halihazırda işgal altındaki Rojava’da uyguladığı etnik temizlik politikasını Güney Kürdistan'da da uyguluyor” diye belirtti. Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB), Avrupa Konseyi (AK) ve NATO gibi uluslararası güçlerin sessizliğine tepki gösteren İnisiyatif, "Erdoğan'ı yatıştırmak için sessiz kalanlar, saldırganlığına ortak oluyor. Erdoğan, en ağır suçlarının bile korkacak sonuçları olmadığını biliyor ve uluslararası hukuku ihlal ediyor" dedi.

3 Temmuz’da sokaklara

İnisiyatif tüm bu nedenlerden ötürü Cumartesi günü yapılacak eylemlerle katılım çağrısında bulunarak, "Tüm Avrupa kentlerindeki insanları, Türk ordusunun saldırganlığının derhal sona erdirilmesi için 3 Temmuz'da sokaklara dökülmeye çağırıyoruz” dedi.

Güç ve moral kaynağıdır

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) de 3 Temmuz eylemlerine katılım çağrısı yaptı. Barış için Güney Kürdistan’a gitmek isteyen heyetin engellenmesine değinen KCDK-E, "Dostlarımızın kararlı duruşu, katliamcı Türk devletine destek veren güçleri ortaya çıkardığı gibi Kürdistan halkına ve mücadele edenlere büyük bir güç ve moral olmuştur" dedi.

Seferberlik ruhuyla

Türk devletinin yeni Osmanlıcılık hayallerini hayata geçirmek istediğini kaydeden KCDK-E "Hangi parça ve siyasi görüşte olursa olsun, her onurlu Kürdistanlının yapması gereken sömürgeciliğe karşı Kürt halkının değerlerini korumak için dostlarımızın oluşturduğu Defend Kurdistan İnisiyatifi’nin eylem ve etkinliğini sahiplenmektir. Herkesi 3 Temmuz yürüyüşlerine seferberlik ruhu ile katılmaya çağırıyoruz" dedi. HABER MERKEZİ

Bizler de orada olacağız

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Almanya’dan çok sayıda aktivist Güney Kürdistan’a gitti. Heyet üyelerinin bir kısmının temasları sürerken, bir kısmı da geri döndü. Aktivistler, çalışmalarını döndükleri ülkelerde de  devam ettiriyor. Heyet içerisinde yer alan Rheinmetall İttifakı’ndan Matthias Gerhard da 3 Temmuz buluşmasının önemine vurgu yaparak “Güney Kürdistan’a gittiğimizde Alman devletinin Türkiye'nin imha savaşını nasıl gizlediğini öğrendik. Türk faşizmine ve savaşına karşı sokaklara dökülelim" çağrısında bulundu.

 

Küresel eylem

Defend Kurdistan öncülüğünde KCDK-E’nin de katılımıyla gerçekleşecek eylemlerin takvimi şöyle:

 

İTALYA

Milano: Via Canova 36 Saat: 18:00

3 Temmuz Cumartesi

 

ALMANYA

Düsseldorf: DGB Haus - Düsseldorf Saat: 15:00

Stuttgart: Lautenschlagerstr. Saat: 14:00

Frankfurt: HBF-Frankfurt Saat: 15:30

Berlin: Hermman Platz- Berlin Saat: 18:00

Hannover: Halim Dener Platz- Saat: 12:00

Hamburg: Bahnhof Altona (vor dem Mercado), Saat: 15.00 Uhr

 

HOLANDA

Amsterdam: Amsterdam, Dam meydanı Saat 16.00

 

İSVİÇRE:

Basel: De-Wette Park Bahnhof ssb  Saat: 14.00

 

İNGİLTERE

Londra: Trafalgar square, London Saat: 14.00

 

FİNLANDİYA

Helsinki: Senaatintori Saat:17.00

 

İSVEÇ

Göteborg: Brunnsparken Saat:13.00

Stockholm: Saat:Norra Bantorget Saat: 13.00

Malmö: Möllevängstorget Saat: 16.00

 

NORVEÇ

Oslo: Egertorget Saat: 14.00

 

İTALYA

Roma: Piazza Republica Saat:17.30

 

KIBRIS: Nikossa yê Lidra palasê Saat: 19:00

 

BELÇİKA

Brüksel :Gare Central Bruksel Saat:14:00

 

4 Temmuz Pazar

 

FRANSA

Paris: Gare du Nord Saat:14.00

 

KANADA

Toronto: North York Civic Centre Saat: 7:00 PM

 

DANİMARKA

Kopanhagen :Marielundvej, Herlev Saat: 16:00

 

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.