İspanyol Sendikacılar: Öcalan’ın yanındayız

Dünya Haberleri —

Intersindical Konfederasyonu eylemi

Intersindical Konfederasyonu eylemi

  • İspanya’nın başkenti Madrid’de Genel Kurulunu gerçekleştiren Intersindical sendikası toplantı ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile dayanışma için İmralı’ya kart gönderdi. 
  • Sendika üye ve temsilcileri Madrid, Aragon ve Galicia bölgesinde düzenledikleri etkinlikler ile Rêber Apo’nun fiziki özgülüğü ve Kürt sorununu demokratik çözümüne destek verdi. 

 

İspanya’daki Intersendikal Konfederasyon’un (Intersindical) genel kurul toplantısına katılan sendika delegeleri "İmralı'ya 100 Bin Kart" kampanyası çerçevesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kaldığı İmralı adasına kart gönderdi. Ayrıca sendika delegeleri Kürt halkının mücadelesiyle dayanışmaya devam edeceklerini belirterek Kürt Halk Önderi’ne özgürlük talebinde bulundu. 
İspanya’daki Intersindical Konfederasyonu (IC), 27 Ocak Cumartesi günü genel kurulunu Madrid Özerk Bölgesi’ne bağlı Torrejón de Ardoz'da gerçekleştirdi. Genel kurulun sonunda ise sendika delegeleri İmralı’ya gönderilmek üzere kart yazarak, Kürt halkıyla dayanışma içinde olduklarına dair bir mesajlarını paylaştılar. 

Öcalan’a özgürlük 
Intersindical Konfederasyonu paylaştığı mesajda Kürt ve Türk halklarının mücadelesiyle dayanışmalarını sürdürme taahhüdüne sadık kaldıklarını belirterek, bu vesileyle ağır tecrit koşullarında tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’a İmralı'ya 100 Bin Kart kampanyası çerçevesinde kart gönderdiklerini aktardılar. Mesajın devamında şunlara yer verildi: ''Intersindical Konfederasyonu, ağır tecrit koşullarında hapsedilen Kürt liderin serbest bırakılması için Türkiye'ye çağrıda bulunmak üzere geçen sonbaharda başlatılan küresel kampanyanın bir parçasıdır. Genel kurula katılan sendika delegeleri Abdullah Öcalan'a hitaben bir kart göndererek onunla dayanışma içinde olduklarını ifade ettiler. Çatışmaya barışçıl bir çözüm bulmanın bir yolu olarak Kürt halkı için siyasi çözüm önerisini desteklediklerini teyit ettiler."
IC Genel Kurulu daha öncede Suriye'deki Rojava devrimini savunmuş ve onunla dayanışma içinde yerini almıştı. Kürt halkının siyasi ve kültürel hakları lehinde kararlar almış ve Öcalan'ın özgürlüğü için yürütülen küresel kampanyaya da dahil olmuştu. Türkiye'de 2023 seçimlerini izlemek için gözlemci heyet içerisinde yer alan üyeleri hukuksuz bir biçimde sınır dışı edilmişti. 

OSTA sendikasından yüzlerce kart
İspanya’nın Aragon bölgesi sendikasın OSTA Genel Sekreteri ve Uluslararası İlişkiler Sorumlusu öncülüğünde bölgedeki sendikacılar da kart kampanyasına katıldılar. OSTA Genel Sekreteri David Lázaro ve Uluslarası İlişkiler Sorumlusu Pedro Lobera, "Abdullah Öcalan’ın hemen özgür bırakılması  gerekiyor. Dayanışma içinde olduğumuzu göstermek için bu kartları gönderiyoruz. Birçok sendika üyesinin de göndermesi için aktif çalışıyoruz" diyerek, yüzlerce kart gönderdiklerini söyledi. 

Okuma ardından kart gönderdiler
Öte yandan Galicia bölgesinde 10 Aralık Küresel Öcalan Kitaplarını Okuma Günü etkinlikleri kapsamında Alexandre Boveda Derneği’nde "Demokratik Konfederalizm ve Öcalan" konulu bir seminer organize edildi. Seminer ardından etkinliğe katılanlar İmralı’ya kart gönderme kampanyasına katıldı. İspanyol dostların imzaladığı kartlar toplu olarak İmralı’ya gönderildi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.