İsrail hastane ve evleri vurdu

Dünya Haberleri —

İsrail, Filistin saldırı

İsrail, Filistin saldırı

  • İsrail’in Salı gecesi düzenlediği saldırılar nedeniyle Gazze’de onlarca ev yerle bir oldu, Han Yunus’ta ise Nasır ve El-Amel hastaneleri büyük hasar gördü, en az 23 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında en az 24 bin 285 kişi öldü ve 61 bin 154'ten fazla kişi yaralandı. Evler, hastaneler, kamplar bombalandı ve Gazze büyük bir yıkım ile karşı karşıya kaldı.

Birleşmiş Milletler (BM) insan hakları uzmanları İsrail’in kuşatması nedeniyle Filistinlilere yeteri kadar yardım ulaştırılamadığını, "Gazze'deki her bir kişinin aç olduğunu" belirtiyor. Yetersiz beslenme, yiyecek, içilebilir su bulmanın gittikçe zorlaştığını belirten uzmanlar, salgın hastalıkların artabileceği konusunda uyarıyor.

Yardım anlaşması sağlandı

Öte yandan Katar, Salı günü yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze'ye tıbbi yardım girişini arttırmayı kabul ettiğini duyurdu. Anlaşmanın Gazze'de tutulan İsrailli esirlere ilaç sağlanması karşılığında bölgeye ilaç ve diğer yardımların ulaştırılması karşılığında yapıldığı belirtildi.

Katar'ın Fransa ile işbirliği içinde arabuluculuk yaptığı anlaşma sonrası Katar Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Majed al-Ansari ilaç ve yardımların Gazze Şeridi'ne ulaştırılmak üzere bugün Doha'dan Mısır'ın El Ariş kentine doğru yola çıkacağını söyledi.

Daha önce, yardım çalışmalarını organize eden Fransa Dışişleri Bakanlığı Kriz Merkezi Başkanı Philippe Lalliot, müzakerelerin haftalardır sürdüğünü ve ilk fikrin İsrailli esirlerin bazılarının ailelerinden geldiğini söyledi.

 

* * *

Hamas’tan Almanya’ya sert uyarı

İsrail-Hamas savaşı tüm şiddetiyle sürerken Almanya'nın İsrail'e 10 bin tank mühimmatı sevkiyatına hazırlandığına dair haberler ardından Hamas’tan uyarı geldi: “Gazze'deki soykırım savaşına ortak olursunuz!”

Hamas, planı şiddetle kınadığını belirtti ve açıklamada şu ifadelere yer verdi. "Öyle görünüyor ki Almanya, insanlığa karşı işlediği günahlarla dolu tarihini yeniden üretiyor ve yakın geçmişten alınan tüm dersler bunlara engel olmuş değil. Halkımızın, kendisine yönelik saldırıya katılan ve tüm tabuları çiğneyen bu cani düşmana koruma sağlayan hiç kimseyi unutmayacağını ve affetmeyeceğini beyan ediyoruz." HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.