İzmir İl Eşbaşkanları tutuklandı

  • İzmir'de 6 Ekim'de gözaltına alınan HDP İzmir Eşbaşkanları Berna Çelik ve Çınar Altan ile HDP Buca İlçe Eşbaşkanı Nihat Türk tutuklandı.

 

İzmir'de 6 Ekim sabahı polis baskınıyla gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Eşbaşkanları Berna Çelik, Çınar Altan ve HDP Buca İlçe Eşbaşkanı Nihat Türk, önceki gün adliyeye sevk edildi. Emniyet ifadelerinin ardından önce hastaneye götürülen eşbaşkanlar, hem sağlık kontrolü sırasında hem de savcılık ifadesine kadar adliyenin içinde saatlerce ters kelepçeyle tutuldu. İzmir Sulh Ceza Hakimliğine çıkan HDP İzmir İl Eşbaşkanları Berna Çelik ve Çınar Altan “Örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı. Altan ve Çelik'in tutuklanma kararı sonrası adliye koridorlarında alkışlı ve zılgıtlı protesto yapıldı. HDP Buca İlçe Eşbaşkanı Nihat Türk de tutuklama talebiyle sevk edildiği Sulh Hakimliğindeki ifadesi ardından tutuklandı.

Amed'de gözaltına alınan 104 kişi serbest bırakıldı

Uluslararası Komplo’nun önceki gün protesto edildiği Amed’de  aralarında Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) Eşbaşkanı Kerem Canpolat’ın da olduğu 105 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar hakkında “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu”na muhalefetten işlem yapıldı. Gözaltına alınan 104 kişi, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, bir kişinin ise gözaltı süresi uzatıldı.

Mersin’de bir kişi tutuklandı

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının “Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında 6 Ekim’de gözaltına alınan Yunus Genç, “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla Mersin Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Genç, “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

Gever'de bir çocuk da 

Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesinde 6 Ekim sabahı saatlerinde polisler tarafından birçok eve baskın düzenlendi. Colemêrg merkezli, Wan, Meletî, Êlih, İstanbul’da yapılan ev baskınlarında Bahtiyar Bor, Vedat Özeken, Savaş Akdoğan, Uğur Şedal, Yasin Akdağ, Mehmet Emin Özer, Agit Koca, Serhat Aşkan, İsa Terzioğlu, Serhat Kurt, Barış Özçük, Şervan Bor ve Rıza Demir, “Örgüt propagandası” ve "Örgüt üyeliği" iddasıyla gözaltına alındı. Dosyaya uygulanan avukat görüş yasağı 7 Ekim günü sona erdikten sonra avukatlar tarafından müvekkilleriyle yapılan görüşmeden, gençlerin gözaltı süresi boyunca da kötü muamele gördüğü belirtildi. 

Yüksekova ilçe Emniyet Müdürlüğünde tutulan gençlerden Rıza Demir, Agit Koca, Bahtiyar Bor, Serhat Aşkan ve Mehmet Emin Özer, ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, diğer 8 genç ise Yüksekova Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Gençlerden Savaş Akdoğan, Serhat Kurt ve Uğur Şedal adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mahkeme heyeti, Vedat Özeken, Barış Özçük, İsa Terzioğlu ve Şervan Bor’un ise “Örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanmasına karar verdi. Tutuklananlar arasında Barış Özçük’ün 16 yaşında olduğu ve adliyede saatlerce ters kelepçeli şekilde tutulduğu öğrenildi.  

Kocaeli’de 32 kişi serbest

Kocaeli merkezli birçok kentte 6 Ekim’de yapılan ev baskınlarında Gebze ve Kandıra cezaevlerindeki yakınlarına para yatırdıkları gerekçesiyle, “Örgüte finansman sağlamak” iddiasıyla gözaltına alınan 32 kişinin, önceki gün ifadesi alındı. Savcılık ifadesi alınan 12 kişi tutuklama, 20 kişi ise adli kontrol istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlik 32 kişinin tamamını adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.  İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.